onsdag 26 augusti 2015

Det här med den extra karensdagen

Jag kan inte släppa det. Moderaterna vill minska risken för långtidssjukskrivning genom att lägga till ytterligare en karensdag dag femton.
Det kan vara något av det mest befängda jag hört.

Är man sjuk på riktigt blir man väl inte mindre sjuk av en extra karensdag?
Jag kan verkligen för mitt liv inte förstå det.

I min värld är det viktigare att ta reda på varför människor har blivit sjukskrivna och därefter arbeta med förebyggande åtgärder.

#ingetpartipassarmig

6 kommentarer:

  1. Nej, det låter verkligen helt galet. Men världen är ju galen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... eller/och väldigt förvirrande.

      Radera
  2. Det är rena snurren att tro att folk blir friskare av att bli fattigare! Men det är helt i "nya" moderaternas anda. Nu pratar de också om "det nya utanförskapet", hörde jag på radion! Jag tar mig för pannan. Verbal kosmetik!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså, jag tror varken att den gör till eller från. Den första karensdagen, den tror jag faktiskt kan stoppa en del "månadagssjuka" även om jag tycker att den ska avskaffas inom vissa yrken. Men har man varit hemma i fjorton dagar, då förefaller det vansinnigt befängt att tro att man ska kunna stoppa en långtidssjukskrivning genom att dra in pengarna.

      Radera
  3. Helt sinnessjukt är det!!
    Det leder bara till mer problem, inte tvärtom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är egentligen inte mest förvirrad över att de drar in pengarna utan att de gör det med motiveringen att de vill minska antalet långtidssjukskrivna. Logiken går liksom omöjligt ihop.

      Radera