måndag 15 juni 2015

Cosmoshunden på sjukhus och bästa mormorn

Sonen har världens bästa mormor!!!

Cosmos fortsatte att vara dålig i natt. Jag har sprungit och släppt ut honom och märkt hur han blivit allt tröttare. Tidigt i morse ringde maken djursjukhuset som bums gav oss en snabbtid.
Haken var bara att maken var tvungen att jobba. Och det finns kanske elva månader gamla barn som sitter snällt i ett undersökningsrum i flera timmar. Kanske.
Min son tillhör i så fall inte den kategorin. Därför ringde jag mormorn klockan sju i morse och frågade om hon kanske skulle kunna tänka sig att köra de sex milen och leka med sitt barnbarn. Och det tog verkligen inte många minuter mer än restiden innan hon svängde in här.
Ovärderligt!

Stackars Cosmos togs det massor av prover på. Och röntgen för att se att han inte svalt något föremål.
Det hade han inte. Och proverna visade inget särskilt bortsett från lite låga värden.
Han är så fantastiskt snäll, lilla hunden. Låter sig villigt stickas och få kanyl. Klämmas och kännas på. Läggas på sidan, ställas. Allt finner han sig i.
Förmodligen är det en redig släng magsjuka, men eftersom han har njurproblemen blir även vanlig magsjuka farligt, alldeles särskilt som vi den här gången inte lyckades få i honom något vatten alls.

Ja och så konstaterades det att hans journal var lång (no shit) och att han haft en förfärlig otur i sitt förhållandevis korta liv. Nu blev han i alla fall inlagd och ska, om allt går väl, hämtas ut i morgon eftermiddag. Stackaren vad han ska undra i kväll när han varken har sin egen säng eller sina tvåbeningar.

Man kan ju som just fundera på vad jag gör med våra hundar, när två i rad blir stamkunder hos veterinären.
Och jag måste få höja Djursjukhuset i Kumla till skyarna. Det har förvisso varit ett akuttillfälle för ett och ett halvt år sedan då vi sannerligen inte var nöjda, men bortsett från det har vi alltid blivit så oerhört fint bemötta! Och det är som sagt inte en gång vi har tillbringat vår tid där.

7 kommentarer:

 1. Stackars lille vovven! Jag hoppas verkligen att han blir pigg och kry fort som bara den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättesynd om honom. Men nu får han bästa vård och prognosen ser ju finfin ut :)

   Radera
 2. Lille gubben!! <3 <3
  Är rasen extra utsatt?
  Hur som helst så håller vi här både tummar och tassar för att han blir pigg och full i fart fort igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, rasen är inte extra utsatt. Och både hans föräldrar och kullsyskon är friska och fina och uppfödaren är riktigt seriös med mycket kunniga valpköpare som återkommer. Vi lade ner mycket jobb på bakgrundsinformation när vi skulle skaffa Cosmos. Ja med tanke på de dåliga erfarenheter vi hade från Lurvig. Det råkade bara vara extremt otur...

   Men nu har de ju kommit på vad det är så nu hoppas jag att han snabbt återhämtar sig <3

   Radera
  2. Ja då har ni ju verkligen haft en himla otur. Fast ni har ju fått världens bästa Cosmos, så det är ju delat det där. :-)
   Så himla skönt att ni fått en diagnos, då vetman ju vad som kan göras i alla fall!! :-)

   Radera
 3. Vet hur detta känns. Själva har vi extrem period med vår lilla Dessi som har fått både lunginflammation och bronkit, troligen genom att ha andats in någon typ av främmande föremål. Plus illasinnad matstrupsinflammtion och gastrit. Vad som är bad vet man inte men hon har varit sövd tre gånger förra veckan och det har varit veterinärbesök och undersökningar mer eller mindre dag,igen. Plus elände med att få i henne livsviktig medicin. Vi har det nu något bättre men långt ifrån bra med en rosslande liten hund så jag förstår precis hur ni har det också.!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men stackars lilla Dessi! Hoppas att hon kryar på sig fort. Det är (förstås) alltid lite oroligt när djuren är sjuka.
   Nu ligger ju Cosmos inlagd med bästa vård och ska kunna få ett normalt liv med medicinering. Som vi har saknat honom här hemma ikväll!

   Radera