lördag 23 maj 2015

Med trädgården som lekplats

När man är tio månader (och på rätt humör), då kan man roa sig nästan hur länge som helst i trädgården. Man kan pilla på barken, vandra längs ena stocken till trädet och tillbaka. Man kan undersöka mossan på stenen noga noga noga, lägga dit en pinne bara för att plocka bort den... och lägga dit den igen.
Man kan plocka tusenskönor och lägga i sin hink och sedan stoppa spaden i hinken och ställa hinken på stammen. Ta en krypturné för att sedan återvända och bryskt putta ner hinken. Upptäcka blommorna som ramlar ur och lägga dem en i taget uppe på stammen.
Ungefär så. Under tiden kan man grymta lite och upprepa "titta" ungefär hundra gånger. Och mitt i allt kan man avbryta alltsammans för att sträcka fram handen och visa sin mamma ett nyplockat blad eller ett grässtrå eller kanske en liten sten eller helt enkelt bara för att spela lite på sin läpp.
Ganska många gånger kan man också få för sig att smaka. Det är då mamman gör en utryckning. Säger "ajaj" följt av "du får stoppa den i hinken".

Hinken är bra.
Och den där björkstammen, den passar utmärkt för en mamma att sitta på och dricka lite te ;)

4 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket det finns att upptäcka!
  Här har espresson avnjutits på altanen (till ljudet av grannens åkgräsklippare).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här drog grannen på andra sidan vägen igång trimmern just som vi lagt barnet. En gammal diseltrimmer... jag undrade vad det var som hände först ;)

   Radera
 2. Jag minns en gång när jag satt och tittade på en liten AP som satt och plockade små, små stenar som hon spottade på .., och plockade nya ..., och spottade på ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här spottas det inte så mycket än... men det dreglas desto mer :)

   Radera