torsdag 14 maj 2015

En liten utflykt

En röd dag så här, när vi egentligen ska uppmärksamma att Jesus flugit till himlen, åker jag, sonen och Cosmos på lite utflykt in till Örebro. Maken jobbar och jag hade någon form av tanke på att vara social, men andra jobbar också. Någon är sjuk och någon annan är och sköter om sin kolonilott och en tredje är bortrest. Och det går förstås ingen nöd på oss.

Så fint vid Wadköping när trädet blommar!
 Och det är fullt med folk, barn som leker, hundar. Några spelar tennis på tennisplanen och på en bänk sitter ett par och ser väldigt nykära ut. På lekplatsen kan jag konstatera att människor har väldigt olika uppfattning om vädret. Några barn leker i vinterjacka och tjockmössa, en liten flicka har klänning och bara ben och armar. De allra flesta har dock, som sonen, mössa eller keps, byxor och en tunnare jacka.

Spännande värre när vattnet brusar och dånar!
 Och så tittade vi förstås på djuren på Stora holmen. Eftersom Cosmos var med fick vi hålla oss utanför staketet, men ett litet lamm kom vänligt nog fram till oss. Sonen brydde sig dock inte ett dugg om de där på fyra ben. Mycket mer spännande att titta på lilleputtåget eller ekollonen på marken...
Det är bra fint i Örebro!

5 kommentarer:

 1. Ja Örebro är trevligt. Nu lite glesare mellan besöken. Ett tag bonde kära kompis B där och pluggade så då var jag där titt som tätt.

  Wadköping o Stora Holmen är fint. Sen upptäckte jag Naturumet förra året. Vilken pärla. Härligt strövområde och god lunch :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där är fint (fast dyrt att äta). När jag bodde i Örebro blev ofta hundpromenaden där :)

   Radera
 2. Tänk vad mycket det finns att upptäcka för ett litet barn!
  Bara att passa på att njuta av omgivningarna tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Och här är en som aldrig besökt Örebro .., jo, kört igenom, men aldrig stannat till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är ju inte för sent. Glöm inte att stanna hos oss också! ;)

   Radera