söndag 5 april 2015

Påskdagar i Skåneland

Påskhelg -den första för familjens yngste medlem, som förstås fick följa med till gammelfarmor på den traditionsenliga påskresan. Vi funderade lite på hur det skulle gå att åka så långt -men det gick alldeles fantastiskt bra! Cosmos har ju åkt med förut, utan problem, och barnet var precis hur smidigt som helst i bilen. Mamman körde och pappan var lek/sovsällskap. Ja, den tidiga starten på resdagen visade sig också vara ett vinnande koncept.

Mys på hotellrummet...
...och massor med pappabus :)
Geocaching och promenader i västra hamnen. Vi hade så himlans tur med vädret!
Och på påskafton får man förstås påskägg, även om man inte är året fyllda. Själva ägget var betydligt mer spännande än innehållet. Sonen är lite bortskämd och fick senare även ett litet påskägg av mormorn. Det innehöll en virkad... ingenting/leksak... och blev mycket uppskattat :)
Hotellet har ett guldläge och två gånger om dagen har det blivit fritt spring i västra hamnen för fina fyrbeningen. Tidigt på morgonen var vi alldeles själva och senare på dagen fanns där en massa hundkompisar. Matten blev en smula nervös när hunden sprang fram till helt okända hundar, men Cosmos lekte med såväl en liten boxer som tre stora mastiffer och det gick fint (ja det var hussen som hade ansvaret, matten höll sig på avstånd ;).
Utomhusfika på Espressohouse, också i västra hamnen. Trots blåsten var det fullt med folk på uteserveringen. Och mycket hundar -Malmö känns så hundvänligt!
Bäst på resan, om man frågar sonen, var nog lekplatsen. Gunga är grejor det.
Nio månader blev han på självaste påskafton.
Ja och så huvudmålet för resan -farmor. Mamma, pappa och lillebror var också på plats. God mat, påskpyntat och trevligt sällskap.
Skål :)
En riktig liten påsksemester!

10 kommentarer:

 1. Vad mysigt ni har det. Ska lägg på minnet att en tidig resa är ett vinnande koncept. Här hemma skiner solen också. Hör av dig om vi ska hitta på något på tisdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar en Örebrotur i morgon :)

   Radera
 2. Jag gillar också Malmö. Området vid västra hamnen likaså.

  Åka bil kan ju vara rogivande. Vi får hoppas det håller i sig. Eller så frågar han 5 km hemifrån "- är vi framme snart...?"

  Go tur hemöver. Ta med lite vårväder häråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även hemresan gick precis hur smidigt som helst!
   Och vi är väldigt förtjusta i västra hamnen. Det är tredje året i rad vi bor på hotellet där. Förhoppningsvis blir det många år till :)

   Radera
 3. Härliga bilder, särskilt den sista .., då man som jag själv har liten släkt i närheten .., ååå, så trivsamt det ser ut! För att inte tala om bilden där pappan busar med gossen på sängen ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså, Malmö känns ju kanske inte så "i närheten" ;) Men det var absolut himla trevligt!
   Sonen skrattade så att han nästan kiknade när hans pappa busade med honom där på sängen :)

   Radera
 4. Ja, vilken underbar bild, den sista! :-D. Ni verkar ha haft en finfin Malmötripp! Kallt men soligt har det varit här. Jättefina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite blåsigt, men vi är mycket nöjda med vädret! Och Malmötrippen förstås :)
   Jag tänkte allt på dig när vi passerade Mobilia -du brukar ju skriva att ni är där ibland ;)

   Radera
 5. Verkar ju som en toppenhelg! Skönt att allt gick bra med den långa resan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gick verkligen fantastiskt bra!

   Radera