söndag 26 april 2015

Helgen och lite trädgård(sdrömmar)

Swisch swosch så var helgen förbi. 
Cosmos födelsedag firades sedvanligt med paketöppning och tårta. I paketet låg en knut och näst bollar (som han har ett gäng eftersom han fick så att det lär räcka i allafall över sommaren i julas) är knutar det bästa som finns. Förra året den här dagen satt vi ute och fikade och Cosmos sprang och lekte i trädgården. I år regnade, så det fick bli paketöppning inomhus istället.

En del trädgårdsfixande har vi hunnit med också. Premiärklippning av gräsmattan till exempel.
Och vårvädret gör att alla trädgårdsdrömmar spinner igång igen. Jag drömmer om ny häck, altan, Flammentanzrosor vid balkongen och trädgårdsmöbler. Bland annat.
Men nu har vi ju prioriterat att vara hemma med sonen tills han är två år och det innebär att det inte blir ett korvöre lagt på trädgård i år. Ja, det skulle vara om det dyker upp trädgårdsmöbler till riktigt bra pris på blocket då... Och krukor. Här behövs verkligen stora krukor till tomater, paprika, chili och lite annat!

Vi sitter hur som helst inte i sjön. Bara att faktiskt ha en trädgård är underbart! Och jag gläds åt att rabarbern är på g. Nu dröjer det inte jättelänge innan vi kan baka paj...
 Jag gläds också åt att de små bärbuskarna vi satte i höstas faktiskt tycks ha klarat vintern och i alla fall har gott om blad.
 Perennlanden gör jag mitt bästa för att gräva upp. De var stora och övervuxna. Men det på framsidan behåller vi och jag tänkte dessutom anlägga en liten rabatt vid garageuppfarten.
Det är så roligt att trädgårdsfixa!

2 kommentarer:

  1. Igår tog jag upp flera skott av nävor, som jag tycker är så fint och täcker bra. Vill du ha några, så hojta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad snällt! Just nu håller vi ju dock på att gräva bort perennrabatter och den nya rabatten har jag inte riktigt planerat än... (hrm, den kan för övrigt vara ett av de projekt som kommer att bli klar då år 2023 ;))

      Radera