söndag 29 mars 2015

Hela hemmet fullt med leksaker!

Alltså, på fullaste allvar -finns det köpeleksaker värda priset till ett snart niomånaders barn?
Jag gick en vända på babyproffsen och hittade förvisso massor med fina saker... som han nog kan ha roligt med...sedan. Vagnar och stora bilar, härliga pussel och färgglada stapeltorn. Bultbrädor och xylofoner. Och en massa annat.
Sådant som han nog skulle vara jätteintresserad av. En liten stund.

Han leker förvisso med sin boll. Mycket. Och jag kan tycka att det är bättre att han biter på bitringar än på mamman. Men för övrigt känns det som om icke-leksaker är precis lika roliga eller ännu roligare. Kastrullock. Ballongvispen eller sleven och en rostfri bunke. Snörena på byxorna.
Åka flyttkartong. Leka tittut med lakan. En stor bricka. Och härom dagen gick fyrtiofem minuter(!) åt till att grundligt studera ett garnnystan :)12 kommentarer:

 1. Jag håller med fullständigt! Min australiensyster - som då inte hade egna barn -, gav Maria eller Anna en gammal telefonkatalog i present - då var den lilla tösen kanske 1 år eller mindre - och oj, så roligt det var att riva sönder alla sidorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kataloger är roliga... men ack så goda. Oj så osams vi är när mamman tycker att barnet nog fått i sig tillräckligt med... fibrer(?).

   Radera
 2. Ladda med garnnystan och snören av olika sorter när ni åker till Malmö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garnnystan, ballongvispen, Sophie giraff och fjärilen ska absolut packas med. Ja och så någon katalog och ett gäng böcker :) (och bollen att ha där nere)

   Radera
 3. Han har heeelt rätt prioriteringar, den lille sötraringen. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det förstår jag att du tycker :D Vi får väl se om intresset håller i sig ;) Virknål och stickor skulle säkert också vara intressanta just nu, men det har han av förklarliga skäl inte fått leka med ännu...

   Radera
 4. Garnnystan, måttband och mammas nyckelknippa kör vi på (tveksam ur hygiensynpunkt men krisar det så...). Populäraste leksaken är en låda med klossar ( såna pusselklossar med tryck på alla sidor så det blir 6 olika bilder). Det är kul att plocka ur dom ur lådan samt att gnaga på dem. Det är våran "toaunderhållning" som kommer fram när mamman behöver att barnet kan roa sig själv några minuter på toagolvet av olika anledningar 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Här används babysittern fortfarande, trots att han nog blivit lite tung för den... Att vara på golvet i badrummet är inte ett alternativ -där står en mycket intressant kattlåda!

   Radera
 5. Nej så väldans mycket leksaker behövs inte i den åldern. Det finns ju massor av spännande saker i hemmet. Att undersöka ett garnnystan lät ju som en väldans så bra sysselsättning. Sen blir jag alltid lika glad över att se hans underbara leende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är underbart att se upptäckarlusten. Samtidigt dyker ständigt nya ställen upp att barnsäkra/anpassa och vrår att städa ;)

   Radera
 6. Mjuka tygklossar gillade Alex lääänge. Annars var favoritleksaken när han var runt året ett par skalbyxor från Polarn o Pyret. Det var såååå kul att snäppa dit axelbandsspännena. Tyvärr kunde han inte knäppa upp dem så han kom hela tiden med dem för att man skulle knäppa upp. Det kunde lätt roa honom en timme i taget. :-)

  SvaraRadera
 7. Kommer ihåg när Lille H nu snart 14 år (hjälp... 14 år...) fyllde sådär tre år. Han fyller i juni och jag hade fyndat en mycket enkel låtsasgräsklippare i plast. Inga finesser som lampor eller ljud. Hjul, handtag och "plastmotor" för 39 kr tror jag.

  Den gick han med hela tiden under kalaset och sa brrmm brrrmm. De där mer "lyxiga" presenterna från släkten brydde han sig inte om.

  Mitt hjärta värmdes och ännu bevis att det enklaste är oftast det bästa.

  Log åt raderna 45 min med ett garnnystan. Måste varit roligt att se.

  Glad Påsk från mig.

  SvaraRadera