fredag 27 februari 2015

Häng med på äventyr

 När man snart ska bli åtta månader, då är hela världen ett stort äventyr.
Igår var vi och storhandlade, jag och sonen. När man storhandlar med en bebis gäller det att ha tid på sig vid vissa ställen... och vara rackarns snabb på andra. I allafall om man vill genomföra handlingen utan att alla i affären hör exakt var man befinner sig.
Det är till exempel absolut inte kul att gå runt vid frukten och leta efter sådant som är ekologiskt till ett rimligt pris. Det är också dötråkigt när det ska vägas... Och när mamman försöker få den slöa bip-grejen att fungera (för naturligtvis fick vi en med dåligt batteri?).
Det är inte heller kul att stå och vänta för att komma åt mjölken.
Det är däremot mycket skojigt med påsen röda linser -den prasslar! Och man kan stå länge och titta på raderna med sådana där bip-manicker. Det är spännande grejor det. Människor som ler eller säger något är också himlans roligt. Om de håller sig på lite avstånd.
Efteråt sover man väldigt gott.

På hemmaplan är det inte leksakerna som är roligast. Nä, pyttsan. En papperskasse däremot -det är grejer det. (Typ två kronor i nypris va?). En stund senare är vi för tillfället klara med papperspåsen. Nu ställs siktet in på...
 ...mattan!

Plåtlådan i köket, dammsugaren, galler, elementen, sladdar och de egna fötterna/strumporna är andra intressanta saker. Det sistnämnda är mycket smidigt :)

Turligt nog går det ännu inte så fort framåt. Däremot har han kommit på hur man tar sig från magläge till sittande -man tar ton tills mamman kommer och räddar en!

Tänk att jag får tillbringa hela dagarna med den här lille killen! Det är fortfarande så att jag då och då får nypa mig i armen.

22 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det är ett väldigt tacksamt fotoobjekt :)

   Radera
 2. Precis som med katter! Prassligt är bäst!
  Och min ena syster gav vår då 1-åriga dotter en gammal telefonkatalog - det fanns ju såna då -, så underbart roligt det var att riva sönder den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Chipper är hopplös när det gäller papperskassar och kartonger. Ställer man fram en kan man vara säker på att hon är däri på nolltid.
   Att riva i reklamen är populärt här hemma, men ett väldigt passande eftersom allt helst också ska stoppas i munnen...

   Radera
 3. Vilket underbart äventyr att vara liten och ha så mycket kvar att upptäcka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt fantastiskt vad lite som krävs för det ska vara intressant. För ett par veckor sedan stod vi en kvart och tittade när tvätten snurrade i tvättmaskinen :)

   Radera
 4. Det enkla är alltid det bästa! Grytskåp brukar vara populära också.
  Underbara bilder. En lillkille på äventyr!

  Ekologiskt är att föredra men man blir besviken när de ekologiska tomaterna blev dåliga på två dagar. Trist men kanske ett bevis på att de inte är behandlade med en massa gifter för att hålla längre.

  Hälsa Noah från mig :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ballongvispen och en rostfri skål hör fortfarande till favoriterna här :)
   Vi köper alltid ekologiska körsbärstomater och jag har inte upplevt att de blir dåliga fort. Vi förvarar dem i kylskåpet och de håller sig i veckor... Precis som de tomater jag själv skördar här hemma på somrarna. De håller sig ju också länge trots att de inte är ett dugg besprutade. Däremot beror det nog lite på var man handlar. Ibland är det väldigt dålig kvalitet på den ekologiska frukten. Jag tänker att om folk handlade lite mer ekologiskt skulle den inte hinna bli dålig ;)

   Radera
  2. Det var så jag tänkte. De kanske hade legat länge i affären. Men jag ger inte upp utan vill också öka andelen ekologiskt i vår matkasse :-)

   Radera
 5. Gulleplutten!! :-)

  Jag tycker det är som allra bäst när barnen är större, men jag kan sakna den där upptäckarglädjen. :-)
  Han är så go, lille Noah!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är ju egentligen absolut inte någon bebismänniska, men tycker att det är helt fantastiskt att få följa min egen bebis. Och det blir förstås bara bättre och bättre ju äldre han blir (samtidigt som jag ibland kan sakna den där tiden när han kunde ligga i timmar och amma/sova på mig... fast det är nog en i efterhand konstruerad romantiserad bild för vår lille bebis sov ju nästan aldrig ;)).

   Radera
 6. Jag vet någon som föredrog Ellos-katalogen. Inte mycket stoppa i mun, mer att få de där bladen att låta och röra på sig.Sen var det inte fel med alla bilder heller, eller snarare färger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet, det är barnet och hunden här som äter allt ;)

   Radera
 7. Gud vad stor han börjar bli. Dags för träff snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de blir ju liksom äldre ;) Vi funderar på att åka till Örebro på tisdag om ni är friska och hemma då...

   Radera
 8. Goaste killen! Förstår att du gillar att vara hemma med honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart! Jag har aldrig varit gladare över att bo i Sverige än nu!

   Radera
  2. Ja, på grund av föräldraförsäkringen ska väl tilläggas.

   Radera
 9. Vink vink. Står just nu på station i Hallsberg :-)

  Passerade en rosa (!) kyrka. Det var nog den första kyrkan i den färgen jag sett.

  Vink vink.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där ser man, hoppas att tågen var i tid!
   Det var i den kyrkan Noah döptes och det är i församlingshemmet där intill vi går på babysång :)

   Radera
 10. Ljuvligt! :)

  (För övrigt är storhandling med åttaochetthalvtåring inte heller det en dans på rosor! Dock bättre än när de var två, oavsett ålder, som...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä vi pratade faktiskt om det idag, jag och en annan förskollärare. Innan vi fick barn sa vi ofta att vi inte kunder förstå varför man inte tar med barnen till affären. Det är ju ett utmärkt tillfälle att göra något tillsammans och det skulle kunna vara en mycket pedagogisk situation. Jag vill fortfarande tro det, men tja, är inte längre riktigt lika övertygad ;)

   Radera