tisdag 3 februari 2015

En mitt-i-veckan-dag

Tisdagar är babysångsdagar. Och det här med att det blev ny termin innebar nya småskruttar. Min lille bebis som var yngst förra terminen är plötsligt en riktig storkille och man kan inte riktigt förstå att han varit sådär himla liten.
I vår lilla vrå där mammorna från vår föräldragrupp brukade sitta är det inte längre en lugn amningsstund med några sovande små. Nä, nu ålas det runt på golvet och är ett rackarns passande på starka nypor som mer än gärna drar i kalufser eller norpar åt sig andras leksaker. Jag har det ännu lite lugnare. Sonen har inte knäckt ta-sig-framåt-koden utan sparkar sig mest runt i en cirkel... och är mycket frustrerad över just det :)

Efteråt följer Anna och lilla Molly med oss hem på lunch och fika. Det är en prima tisdagsrutin!
Och ute snöar det. Och snöar och snöar. Vi får allt träning på att skotta den här vintern också!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. De växer så att det är svårt att hänga med i svängarna :)

   Radera
 2. Babysånggruppen visade upp en dans i kyrkan i söndags, de brukar vara ett större gäng, men sen när det gäller gudstjänst då kommer inte många. Två fen hör gången, men det var så fint att jag blev tårögd när de sjöng och dansade med gullungarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är rätt runt tjugo i gruppen men jag tror inte att det skulle komma värst många på gudstjänst där heller... Men Noah tycker att det är jätteroligt. Förut mer när mamma sjöng, men nu är alla andra barn det bästa :)

   Radera
 3. Svar
  1. Fast när det inte är stillbilder är de mest små monster med starka nypor och ständigt vassa naglar ;)) "Försiktigt" är numera ett vanligt förekommande ord hos mammorna.

   Radera
 4. Läste just i broschyren från Folktandvården. "Använd fluortandkräm varje dag från början, det gör tänderna starkare. Men använd bara lite och gärna med mild smak eftersom små barn inte kan spotta."
  Suck, vi får väl använda vårt sunda förnuft när det gäller detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ger upp. Vi har ställt fram tandkrämen och kommer att använda den bara en gång om dagen fram tills kindtänderna kommer :) Det är rätt irriterande att tandläkarkåren är så oeniga, men samtidigt känns det som ett riktigt i-landsproblem.

   Radera