måndag 1 december 2014

Ett foto i timmen

Det är ganska precis klockan sju som jag upptäcker att det är efit idag.
Så...

Runt sju
dricker jag glöggte och tycker att det här med att få vara hemma så här är bland det absolut lyxigaste man kan vara med om.
I tvättmaskinen snurrar tvätten, Cosmoshunden ligger på mina fötter, Chatterkatten sitter på stolen intill och sonen är fullt koncentrerad i sin stol.

Runt åtta
håller jag som bäst på att plocka in porslin i vitrinskåpet. Utanför passerar skolbarn i små grupper, på väg till skolan. Frostigt, frostigt och borta över trädtopparna börjar himlen färgas rosa. Det kan nog bli en fin dag.

Runt nio
sätter vi en deg till tekakor. På golvet har kattdamerna brottningsmatch och ute vid fågelmatningen är det massor av talgoxar och blåmesar.
 Runt tio
är den lille mannen i hushållet fasligt trött, men sova, det är just nu inget som görs frivilligt. I katträdet ligger däremot någon som har betydligt högre skills när det gäller den färdigheten :)

Runt elva
borde jag vara på promenad, men någon har somnat nära nära och jag måste ju faktiskt inte väcka honom... Passar på att läsa lite bloggar och kika på julkalendern istället :)
Runt tolv
plockar jag bröden ur ugnen och googlar samtidigt på varför kläderna luktade unket när jag plockade ur dem ur tvättmaskinen. Bikarbonat blir steg ett att prova...
Vad gjorde man före internet?!
 Runt ett
går vi på promenad. Det finns så mycket bra träningstillfällen i skogen. Sitta eller stå på stenar och stubbar, gå balansgång på stockar eller hämta en "tappad" vante till exempel. Cosmos är lite lätt vimsig, men tycker samtidigt att det är jättekul :)
 Runt två
fikar vi med föräldragruppen. Idag är vi på plats allihop för första gången på länge.
 Runt tre
sysselsätter sig lilleman med sin fjäril.
 Runt fyra
börjar några packa ihop för att dra sig hemåt. Jag ringer maken och hör om han vill bli hämtad vid tåget, men han har mycket jobb kvar och meddelar att han blir sen.
 Runt fem
börjar jag med maten.
Runt sex
då smyger jag med kameran på de som sysslar med bad inne i badrummet. Det plaskas väldigt och den som förutseende tagit av sig strumporna borde nog också tagit av sig byxorna :D

Runt sju
äter vi en ovanligt sen middag. Liten kille i randig pyjamas är på ett ovanligt gott kvällshumör.
Maken berättar om hur dagen har varit, Cosmos, som just varit med mig på promenad, snarkar i sin lilla biabädd och Chatterkatten försöker ideligen klättra upp i mitt knä.

Runt åtta
inte bara somnade barnet utan vaknade till men somnade om när jag la ner honom i mitten av vår säng. Nu törs jag knappt andas ;)

Runt nio
avslutar vi dagen med lite glöggmys

13 kommentarer:

 1. Pluttpluttpluttegull-Noah! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag kastade jag mig efter kameran och trodde att jag skulle lyckas filma när han vände sig för första gången. Jag filmade och filmade... men han behöver bestämt öva lite mer. Årets mest innehållslösa långfilm ;)

   Radera
  2. Men en Noah-film och det är inte fy skam! =)

   Radera
 2. Mysigt... jag hoppar över EFIT, det skulle bli alltför tydligt hur lat jag är på måndagar... sov som klubbad till kl 10... Men jag har i alla fall gått en rask promenad på en dryg timme. Blev extra rask eftersom det var svinkallt, trots bara nollgradigt.
  Nu ska jag lägga mig på soffan och fortsätta att skriva på kanon-erna. Strax... ska bara... först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja men det är svårt att inte göra något när någon ställer krav på aktivering... eller egentligen inte alls på aktivering, men på att det ska hända något. Att ligga kvar en stund i sängen motsvarar exempelvis inte alls det kravet.

   Radera
  2. När jag känner mig väldigt lat, tröstar jag mig med att jag har hunnit ganska mycket under de år jag både arbetade, sjöng i kör, gick på kurser och skjutsade/hämtade barn... Mest njuter jag av att faktiskt ingen bryr sig om huruvida jag rusar upp tidigt eller hasar mig upp sent...

   Radera
 3. Kikar in på din dag.
  Borde också varit på promenad i förmiddags men vi åkte till mormor istället vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt. Vi har mormorsfredagar :)

   Radera
 4. Jag tror bestämt jag måste se reprisen på julkalendern i kväll. Den i fjol var bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att jag skulle titta, men någonting var vajsing på svt-play... Jag får ta igen det i morgon. Tyckte också att förra årets var bra!

   Radera
 5. Har inte heller sett efter bastu och Historieätarna. Får kolla SVT-Play sedan.

  Vad jag jobbar med? - utan nämna några namn så åker jag runt i ca: 10-20 mils omkrets som servar lite datatekniska prylar men även lite hydraulik. Fast ibland kan jag få åka det dubbla (som tor-fre) men det är ovanligt.

  SvaraRadera
 6. HÄrligt som du tycks njuta av mammaledigheten!!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dag det verkar ha varit! Underbart med mammaledigheten :-). Ni verkar verkligen njuta! Så kul att få läsa om era dagar.

  SvaraRadera