onsdag 26 november 2014

Onsdagsmorgon

En av de bästa stunderna på dagen kan vara den vid frukostbordet! Att ha gjort goda smörgåsar och en stor mugg te. Den morgontrötta hunden sover i sovrummet, de sällskapliga kattdamerna ligger på varsin köksstol.

Utanför köksfönstret ser man att det är massor av äpplen kvar på trädet... och då har vi ändå plockat in mängder. Gjort över 50 liter must! Äppelmos. Kräm och pajer. Kakor. Ja till och med bröd och maträtter med äpplen. Slagit in i tidningspapper. Och gett bort otaliga kassar. Haft fri plockning.
Vi kommer att ha fallfrukt att städa bort hela vintern... men fåglarna är mycket glada :)
Sonen är med såklart. Han sitter i sin tripptrapp, fyrar av soliga leenden och för någon form av morgonkonversation. Får smaka lite lite leverpastej på toppen av mitt finger och smackar förnöjt för att sedan återgå till att undersöka sina leksaker. Idag började han med kaninen som en av makens elever kom med i våras. Annars är bitringen av naturgummi just nu en favorit.
Nu blir det snart tripp till Örebro. I kväll ska vi fira maken som fyller år idag (det är självvalt att inte få frukost på sängen. när jag fyller år är just det en mycket viktig födelsedagskomponent ;)).

2 kommentarer:

  1. Härlig beskrivning av en morgon. Förr var det så här också! Nu är mina mornar lite annorlunda med en 1-, 3-, 5- och 7 - åring. Fortfarande mycket härliga såklart. Men inte fullt lika rofyllda ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nä det förstår jag :) Ettan måste ju komma väldigt mycket mer i centrum än senare barn som liksom mer hänger med. Det blir härligt på ett lite annat sätt...

      Radera