lördag 29 november 2014

Äggkastning och födelsedagskalas

Den här dagen började lite sådär med att någon i natt kastat ägg på vårt fönster. Varför? Så vansinnigt onödigt! Det finns förstås värre saker att bli ilsken på, men jag kände ändå att jag faktiskt blev upprörd på riktigt.

Men sedan blev det bättre. Vi har firat maken med buller och bång. Eller i alla fall med släkten. Kakor och tårta och en massa prat. Så roligt!
Gladaste överraskningen var att lilla Rut var med. Tänka sig att den här lilla damen är maken gammelmorbror till :) Jag lyckades inte fånga henne bättre på bild. Antingen bländade blixten eller så var det full fart!
Det är en riktigt hundvan liten tjej som inte var värst brydd varken över att bli tvättad i ansiktet eller rumpknuffad.

På eftermiddagen/kvällskvisten har här adventsfixats. Vi kan säga som så, att det är stor skillnad på att göra det utan barn och med (ett trött) barn (redan fullmatat med intryck). Det bidde ingen saffranskaka, ingen frosting och inga kolasnittar. Adventsljusstaken i sovrummet lyser inte. Och köksbordet ser ut som hej kom och hjälp mig. Men för övrigt är gardiner, stjärnor och ljusstakar uppe. Det är ju en dag i morgon också!
Då minsann får man också dricka årets första glögg och spela adventsmusik. Det är inte fy skam!

8 kommentarer:

 1. Sånt där kan göra mig vansinnig. För ett tag sedan hade några människor roat sig med att kasta massor med ägg på butiken stora dörrar och fönster! Vilket jobb det blev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var förvisso inte massor, men det kändes ändå så himla onödigt!

   Radera
 2. Så utomordentligt fånigt! Att kasta ägg på någons fönster!
  Här skulle vi också firat födelsedag, men föremålet, den yngste sonen, behagade vara på fest, så det får bli tårtätning i morgon istället.
  Grattis förresten till maken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urdumt!
   Maken fyllde i veckan, men kalas passar oftast bäst på helger :)

   Radera
 3. Det är synd att man inte kan komma på dem när de gör sådana dumheter! Ägg hör inte hemma på fönster.....någon skulle behöva prata allvarsprat med dem. :-(

  Hoppas maken får en fin namnsdag! Skickar en hälsning till honom här från oss som också har en namnsdag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, vi får också sända en grattishälsning!
   Maken vaknade faktiskt till när det kastades, men han tänkte lite yrvaket att det måste varit en vimsig fågel som flög in i rutan. Av någon anledning tänkte han inte att det nog är någon som kastar ägg...

   Radera
 4. Äggkastning? Något så vanvettigt dumt! :o

  SvaraRadera