måndag 1 september 2014

Kok av... måltidsdryck

Idag invigdes saftmajan och vilken underbar uppfinning! Den kommer, högst troligt, att bli mycket välanvänd.
 Nu föll det sig bara som så, att mängden socker inte blev riktigt tillräcklig och jag känner på mig att barn (och maken) inte riktigt uppskattar dagens resultat. Jag behåller dagens flaskor ändå, tänker att de kanske passar som måltidsdryck.
Nästa omgång ska det bli riktig saft. Söt saft. Vi har ju plommon så att det går att prova sig fram. På själva flaskfronten är det eventuellt värre...

5 kommentarer:

  1. Jag fryser in saft i plastburkar, enkelt att hälla över på flaska när den tinat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi skulle ha en frysbox... Sylten, moset och marmeladen fryser vi, men det är väldigt trångt...

      Radera
  2. Vilken perfekt husmor du är .. jag får komplex!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det känns så himla bra att kunna göra sådant som jag vet precis vad det innehåller. Dessutom har jag ju tiden nu och det är alldeles underbart!

      Radera
    2. Marmeladen är föresten inspirerad från pv -det hade jag nog aldrig kommit på annars tror jag :)

      Radera