fredag 18 juli 2014

Trädgården

Ljuvligheterna fortsätter. Trädgården är ett litet paradis, trots att den är alldeles förfärligt ovårdad.
Vackra rosor i rabatten framför vår lilla uteplats.
 Och hänglobelia är inte mindre vackert i kruka på uteplats än i balkonglåda på balkong. Jag är galet förtjust i just hänglobelia.
 Fina perenner i den rabatt som inte ska vara kvar... Men i år får den stå!

 Tomater har vi börjat skörda och chilin är på väg.
 Cosmos trivs som fisken i vattnet och maken konstaterar att det är märkligt att hundar överlevt evolutionen... han tuggar ju på precis alla växter och kan omöjligt ha en aning om huruvida de är giftiga eller inte.
 Några krusbär kommer på den pyttepyttelilla krusbärsbusken. Vinbär blir det däremot inga alls i år.
 Det finns gott om ... utvecklingsområden också.
Här ska det ner grus närmast väggen, funkian vid trappen ska bort och någon form av markduk måste in under trappen där det växer för fullt... Ja sedan vill jag ha rosor och lavendel här, några rosor finns ju redan. Och stockrosor närmast trappan.
 Det här är också ett hörn av vår trädgård. Äldre grannar vittnar om att det en gång i tiden varit en fantastisk välskött rabatt som damen som bodde här före oss ofta satt och målade vid. Det var dock många år sedan och nu är det... mest inget eller allt. Jag har ingen aning om vad vi ska göra där. Ingenting i år.
Häcken tänker jag inte ens visa. Den är alldeles förskräckligt och påminner oss om att vi kommer att ha att göra nästa sommar också... eller sommaren efter det ;)

2 kommentarer:

  1. Å, vilka härliga bilder och rosorna längst uppe .., precis såna skulle jag vilja ha!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag skulle kunna tänka mig fler sådana buskar. Sååå fina skulle de vara tillsammans med lavendel. Men bästa maken överraskade mig idag med tre helt andra sorter och det blir alldeles säkert också fint!

      Radera