söndag 6 juli 2014

En liten lägesrapport

Tack för alla gratulationer!!!

Jag tänker bespara er från någon förlossningsberättelse. Vi kan sammanfatta det hela med att Noah mådde bra mest hela tiden, med undantag från någon dipp, pappan var fantastisk och att mamman någon gång mitt i allt talade om för en av läkarna att hon var "skitdålig på att föda barn".
Ut kom han i allafall... de gör ju bestämt allt som oftast det :)
Och jag som inte är någon som helst bebismänniska tyckte på bumsen att just den här bebisen inte alls var så liten och ömtålig och framförallt att den förstås var tidernas finaste bebis.

Efter några timmar på förlossningen och en ok-stämpel från barnmorskan fick vi flytta till bb och ta hand om oss själva. Ja, på ett positivt sätt för där fanns förstås en klocka att ringa på om det var något.
Efter sex timmar var det en sextimmarskontroll och på förmiddagen dagen efter var det läkarkontroll. Allt såg finfint ut och Noah var en väldigt enkelt liten bebis. Klockan ringde vi bara på en gång och det var vid amning eftersom de ville se att han faktiskt gjorde just det innan vi fick åka hem.
Efter lunch, när Noah var ungefär arton timmar gammal, fick vi åka därifrån.

Cosmos kom hem samma kväll, var försiktig men föga intresserad. Bebisar ligger helt enkelt ganska långt utanför hans intresseområde.

Kattdamerna kommer hem ikväll.
Guld med fina djurvakter!!!
Och för övrigt har vi sagt att vi lugnar oss lite med besökare, även om mormorn och morfarn har varit på snabbvisit och spanat in lille barnbarnet.

Nu önskar vi bara att det hade varit liiite svalare. Maken tycker förvisso att det är skönt och barnet verkar inte värst bekymrat, men mamman tycker att det är för varmt och nojar samtidigt lite över att det ska bli för varmt för bebisen. Cosmos står på mattens sida -han tycker också att det är för varmt och skulle nog just nu gärna byta sin trädgård mot en sjö.

Ungefär så och varken mycket mer eller mindre.
Lyder rapporten från huset vid ekarna.

15 kommentarer:

 1. Härligt att höra. Detaljer behövs inte.

  Jag har praktiserat på förlossningen under min utbildning. Härliga veckor! Kommer ihåg en mamma som skällde och svor och "betedde" sig som en argbigga. Barnmorskan som var äldre och en pärla röt tillbaka att nu får du skärpa dig! Hjälpte föge men bebisen kom ut.

  Nästa dag mötte jag samma mamman som kom fram smått skamset och så förlåt så mycket. Hon mådde inte alls bra över det skedda. Det visade sig vara em mycket go tjej :-)

  Hoppas ni landar gott i nya tillvaron! Det blir en het början :-)  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä gorma och svära är inte riktigt min stil. Det behövdes för övrigt inte heller, vi blev så väl bemötta och omhändertagna!

   Radera
 2. Ja, nu ändrar sig livet:-) härligt att allt gick som det skulle och verkar bra. Men jösses så fort man blir hemskickad idag. På min tid var det en vecka på BB för att se till att allt kom igång och så är det här i Frankrike fortfarande. Minst fem dagar innan man kommer hem. Antar att det är hembesök och BVC som gäller för er. Hoppas den lille äter och sover så att ni alla får pusta ut efter detta! Grattis igen, det finns faktiskt underbarare i livet än detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var mest glad över att det fanns plats även för maken över natten. Hade det varit något som inte funkade hade vi alldeles säkert fått stanna längre, men det var rätt skönt tätt komma hem också. Närmaste veckan väntar återbesök på bb samt hembesök av både barnmorska och bvc så vi är inte direkt utelämnade :)

   Radera
 3. Inget underbarare förstås!

  SvaraRadera
 4. Imponerad av bara en knapptryckning, själv kom jag upp i ca 12 st (dock under tre dagars tid). Värmen är pest och jag tar ena stunden av Molly alla kläder för jag tror det är för varmt, en stund senare tar jag på för det känns lite dragit.
  Cosmos skötte sig exemplariskt, han var inte särskilt intresserad av Molly heller. Han tog ett varv runt babygymmet, nosade henne på fötterna, suckade och gick iväg till Jockes rum för att sova. Han deltog inte i rollspelet som Jocke körde under hela fredagen tillsammans med sina vänner utan sov genom hela upplevelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du var ju kvar längre och hann säkert få fler frågor därför. Han åt och sov och så inte ett pip när vi var där. Inte mkt att fråga om då...

   Radera
 5. Allt gott till er alla - både två- och fyrbeningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fyrbeningarna tycker just nu att hussen och matten blivit supertråkiga.

   Radera
 6. Skönt att höra att allt går bra ! Melker & Mira är jätte nyfikna på lilla Noah. O vi kommer efter någon vecka o tittar på godingen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det måste ni göra! Vi har sagt att vi ska landa lite först så är alla (friska) varmt välkomna sedan :)

   Radera
 7. Underbart att höra och se att allt gått bra!!! Så fin han är lille Noah :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ändå rätt otroligt hur kroppen fungerar. Nu hoppas jagatt tiden inte går så fort som alla säger att den gör...

   Radera
 8. Låter bra alltsammans. Och blir det för varmt, får du väl svalka av honom med några våta handdukar eller nåt :) Hästtjejer brukar vara tuffingar och jag är mer förvånad att du blev kvar över natten ,-)
  Ha det nu så bra! Njut av den lille krabaten och visst är han lik sin pappa`?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också att han är mer lik pappan än mamman… Tyvärr finns inga bilder av maken som bebis.
   Man måste stanna för en sextimmarskontroll och en läkarkontroll innan man åker hem och vi kom ju inte ner till bb förrän sent på kvällen… fast det hade inte förändrat något, det var rätt skönt att inte behöva sätta sig i bilen på direkten. Däremot var det inte så mycket att fundera på dagen efter, han sov ju i allafall bara och sängen hemma är betydligt skönare :)

   Radera