fredag 16 maj 2014

Sommarvärme. Nästan.
 Jag får ett modigt infall -i natt ska tomatplantorna få sova ute.
Schemat är inskickat och nu hoppas jag att det går ihop även i praktiken. Just sommarscheman är rätt trista-det är nästan omöjligt att lägga ett schema med så mycket personal så att alla blir nöjda. Alla kan ju som liksom inte få tidiga fredagar eller exakt lika många tidiga och sena dagar.

Såväl plommonträdet som backsipporna är överblommade. Gullvivorna likaså. I luften flyger fjun från maskrosbollar och blåklinten håller på att slå ut. I Örebro blommar syrenerna, men busken i vår trädgård är inte riktigt där än.

Vi plockar upp kött ur frysen, grillar, och jag dricker Chapel hill´s (alkoholfria) vin, som är ungefär hur gott som helst.
Helg.
Fem arbetsdagar kvar.

2 kommentarer:

 1. Å, så jag beundrar alla schemaläggare! Jag minns när mamma gjorde scheman till personalen på sjukstugan hemma .., till slut tog hon alla hemska pass själv, för att få lugn och ro ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lägga schemat för bara EN förskola är inte svårt. Man läggeren grund och justerar sedan efter behov och önskemål tills det har vuxit fram ett schema som passar alla. Men på sommaren ser det ju helt annorlunda ut med runt femtio personal och vikarier som jobbar olika veckor och olika behov bland barnen. Ja och själv
   ska jag ju inte jobba alls :)

   Radera