lördag 17 maj 2014

Morgon å det ljufvligaste

Jo, om man bortser från att ekarna nu, tillsammans med björkarna, sprider sitt pollen med gott resultat, är det en alldeles underbar morgon!
Äppelträdet kommer att slå ut när som helst, några enstaka blommor är redan utslagna.
Termometern visar tidigt på närmare tjugo grader i skuggan och himlen är klarblå.
 Medan matten fotar vandrar Cosmos på egen utflykt ut i höga gräset.
 Bakom vår tomt, i trädstråket, rinner bäcken. Och fåglarna sjunger för fullt. En humla surrar förbi.
 Maken åker iväg för att hämta grus hos familjen V. Det var egentligen inte alls meningen att vi skulle börja med något sådant projekt nu, men får man överblivet grus bara sådär säger vi mer än gärna tack!
Det ska så småningom ligga längs husväggen bredvid dörren. Där är idag en rabatt, men den ska vi flytta ut från huset och sätta (små) buskar i istället. Rosor gissningsvis.

 Och Cosmos ääälskar trädgården. Helst vill han vara ute hela tiden. Ännu mer helst vill han att matten eller hussen ska vara med och leka hela tiden också. Att vi går in går bra, men går vi utanför staketet då blir det alldeles olyckligt. Bollen är med förstås ;)
Jag har spolat av uteplatsen, i hopp om att binda eller spola bort lite pollen.
Sen frukost.
Helg.
Det är väl alldeles alldeles underbart!
(fast ett parasoll på uteplatsen vore rätt trevligt. det blir en varm dag i solen)

2 kommentarer:

 1. Vilket lyckokast det där husköpet tycks ha blivit för er! Och så roligt det måste vara att i så unga år få börja med nånting alldeles eget! Ja, parasoll är gudomligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi tycker verkligen att det är alldeles underbart, detta att inte sitta instängda i lägenhet med bara asfalt runt omkring (hm, nu bor vi förvisso mitt i en korsning, så det är allt lite asfalt här också ;)). Och vi har så många planer... att genomföra någon gång i framtiden.
   Ett parasoll får stå på önskelistan tror jag bestämt :)

   Radera