torsdag 29 maj 2014

Att packa väskan

Jag gillar att ha koll på läget.
När det gäller det här med förlossningsdatum kan man som liksom inte riktigt ha det. Alls.
Än känns det lugnt. Det kan dröja fem veckor och det är ju jättelång tid. Å andra sidan påminde vännen fru V mig igår om att deras förstfödde kom tre och en halv vecka för tidigt.
Då kände jag bums att det var dags att packa väskan. Hellre att den står orörd i fem veckor än att vi inte alls är förberedda om...

Men hur packar man till någon man ännu inte vet riktigt vem det är?
Nu är lite olika mössor packade. Några bodys och byxor i storlek 50 och ett par i 56... om ifall att det skulle vara en riktigt lång en, hans mamma var visst det.
En pyamas och en tröja. Och en tjock och en tunn filt.
Inget mer.

För övrigt behöver vi nog komplettera garderoben lite med ett par pyjamaser och några tröjor... Det är ju faktiskt inte alldeles säkert att det blir en supervarm sommar.

Mamman är mest nöjd över att ha kommit ihåg att packa ner hårsnodd och läppbalsam... Kamera och mobilladdare får packas senare.

Sådär ja. Nu ska Cosmos väska också packas. Han ska få bo hos familjen C när det är dags.
Sedan är vi redo... när som helst eller om fem veckor. Eller sex om det vill sig riktigt illa, då är vi förmodligen mer än redo :)

19 kommentarer:

 1. Eller 7... ;-)
  Med Chrille gick jag två veckor och två dar över tiden... Men sånt vill du nog inte höra... hehe. ;-)

  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, sju hoppas jag verkligen inte. Då har jag ju gått mer än tre veckor över tiden och man brukar väl bli igångsatt efter två... Det lär ska märkas :)

   Radera
 2. Ja, det gjorde jag också, som Ulrika .., och med nästan alla tre.
  Nåja, vi håller tummarna att det inte blir så ,-)

  Karin: jag tror vi att vi bloggvänner längtar lika mycket som ni själva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är bra att du ser det så. Jag börjar känna att jag blir lite tjatig -det är ju väldigt mycket bebisplanerande här just nu...
   Och för övrigt har jag faktiskt beställt honom sådär någon vecka före själva beräknade datumet. Det är väl så det går till ;)

   Radera
 3. Oj då tänkte jag fel. :-)
  Nä 3 veckor går man nog sällan över tiden.

  Det var så lustigt för mig då för morgonen den 28:e april skulle vi på koll på specialistmödravården på USÖ. När jag kom dit hade jag börjat få värkar, så det var bara att knata över till motsatta sidan och skriva in sig på förlossningen istället. :-D Dagen efter föddes en liten Christian Marco. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vad perfekt, då var du ju redan på plats :)
   Det blir som det blir, är mitt mantra nu. Väskan är ju packad och värst mycket mer kan vi ju inte göra.

   Radera
  2. Bra inställning. :-) Inget man kan påverka ändå.

   Vet ni att det blir en kille, alltså? Du skriver 'han'... :-)

   Radera
  3. Ja, hundra procent säker kan man ju förstås aldrig vara. Men vi är ganska säkra... eller väldigt. Efter att till och med fått se det inzoomat på ultraljudsskärmen ;)

   Radera
 4. Och jag är med Elisabet här: för mycket bebis kan det inte bli. =)

  SvaraRadera
 5. Alltid skönt att ha väskan förberedd! Ser ut som att ni fått med det mesta :-). Tänk att det snart är dags! Så himla mysigt. Och så luktar bebisen så gott! Då första tiden var allt så nytt och det gick inte alls att förbereda sig på hur det skulle bli och den enorma kärlek som i alla fall jag kände när jag såg min pojke. Det kan ju vara lite olika det där med anknytningen. Jag hade tur och kände att det var helt fantastiskt meddetsamma :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger folk om valpar också, men vår valp luktade mest bara kiss hela tiden ;)
   Ärligt talat har jag aldrig varit någon bebismänniska, sådär så att jag har önskat att få hålla och snusa. Jag är mer förtjust i lite större barn... Men jag förstår förstås att det är en helt annan sak med sin egen bebis.

   Radera
 6. ...och jag har huggit en filt och ett ombyte i farten, till båda mina killar. Det går bra det med! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det gör. Fast jag måste nog jobba lite mer på kontrollbehovet för att känna mig bekväm med det :)

   Radera
 7. Efter en kusins erfarenhet om lång väntan hade vi en stor väska packad med "allt" i, som skulle underlätta om vi fick vänta på att babyn ville anlända; kläder, spel, musik, böcker m.m. Men vi hann inte ens öppna väskan för efter tre timmar på BB kom sonen. Så kan det också vara!
  Och för mycket babyprat kan det inte bli för min del heller.
  Min förste son kom en vecka senare, min andre kom 2 veckor tidigare och den tredje en vecka senare, så vad vet man...De kommer när de kommer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så himla olika. Men vi plockar med oss... tänker att hellre att det ligger orört i väskan än att det blir lång väntan utan att man har med sig någonting.

   Radera
 8. Hur länge får man stanna på BB nuförtiden? Förr fick man kläder som det stod Landstinget på, och så slapp man tvätta den veckan man låg på BB.
  Det är så spännande, ganska många bloggvänner som jag har följt i både bröllop barnafödande

  SvaraRadera
 9. Nu hakade det upp sig... Och i en hel del andra stora skeenden i livet, skulle det stå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte uppstår några komplikationer är det normala att åka hem inom det första dygnet. Man måste dock stanna i sex timmar... Sådana kläder får man fortfarande om man av någon anledning måste stanna flera dagar.

   Radera