onsdag 16 april 2014

Rutinkontroll och garageutsikt

Styr hemåt redan strax före två och tycker att det känns ungefär hur lyxigt som helst att ha bilen!
I trädgården leker den påsklovsledige hunden med sin blåa boll. När han får syn på matten viftar precis hela kroppen.

Vi äter lite vattenmelon innan det är dags för ytterligare en rutinkontroll hos barnmorskan. Varannan vecka nu och vi får boka in datum ända fram till självaste beräknade dagen.
Hon är verkligen den bästa barnmorska vi hade kunnat önska oss och när hon berättar att hon kommer att ha semester när det är dags för hembesöket, jag då tycker vi nog båda att det känns lite trist.

Om Pricken säger hon att han är en pigg och aktiv bebis och att mäta hjärtljuden är idag inte alls lätt. Inte ett ögonblick ligger han stilla och hjärtslagen pendlar mellan lågt och jättehögt.
"Ja, men det är ju bra att han sprattlar av sig nu" säger den blivande pappan, som för övrigt får cred för sitt fikainitiativ på föräldragruppen.

Efteråt åker vi raka vägen hem och i garaget knäpper jag bilden här ovan -känner mig ungefär hur glad som helst och tycker att det är så härligt att kunna knäppa en sådan bild från fönstret på sitt garage. I dörren möts vi av alla tre fyrbeningar -kattdamerna är nästan precis lika ivriga att hälsa som hunden.

Nu återstår en lång arbetsdag. En skärtorsdag. Sedan väntar fyra lediga dagar varav tre ska ägnas åt en tripp till Malmö.

5 kommentarer:

 1. Härlig utsikt! Vad roligt med en pigg liten prick. Tycker mig ha hört att så som de är i magen så är de när de kommer ut också :-D. Skönt att ha en bra barnmorska. Skoj att ni kommer till Skåne! Idag har det varit riktigt fint vårväder, hoppas att det håller i sig hela påsken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Malmö bjöd på ett fantastiskt påskväder! Och han får gärna vara ett litet mellanting. Pigg och aktiv gör inget, men vi klagar inte om han sover ibland också ;)

   Radera
 2. Så mycket längtan ni har inom er och vilken glädje!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två månader kvar. Fast bara en att arbeta :)

   Radera
 3. Härlig utsikt! Vad spännande med lille pricken. Vet ni att det är en han?

  SvaraRadera