lördag 29 mars 2014

Underbar lördag

Oj så många dagar sedan här bloggades! Igen...
Det här med arbetsveckor är ansträngande värre och tar liksom all energi. Turligt nog kom lördagen med kanonväder som absolut gav energin åter!

På förmiddagen var vi på kalas hos Anna, som ska bli mamma precis när som helst. Smaskigheter i plural hade hon bakat.
På hemväg svängde vi förbi plantagen och tänkte noga på att veva ner rutorna och ställa bilen skuggigt -så varmt var det!
Uteplatsen hemma -den som vi inte ska göra något alls med i år. Ja förutom att lägga klart stenar längs rabattkanten, jag har ju bara börjat. Ser ni att Forsythian har slagit ut i blom där till vänster?!

På eftermiddagen hade vi en date med Erika och Tommy i Trystorps Ekäng. Där var vi närapå på väg att kliva på den här kamouflerade krabaten, som turligt nog rörde på sig.

Fika bland blåsipporna. Vitsippor fanns det också en del, men det dröjer nog ytterligare någon eller några veckor innan de slagit ut så att det blir ett riktigt vitsippshav.
Vårvärme, fågelkvitter, mygg och himlans himlans trevligt!
Lite blåsippsfotograferande också förstås. Det hör som liksom våren till.

Och nu är det kvällen.
Om en halvtimme släcker vi lamporna här.

5 kommentarer:

 1. Ni ligger före oss, vad det gäller våren! Inte en blåsippa i sikte, och forsythian vår, den är ännu i knopp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Forsythian slog ut alldeles precis härom dagen. Men blåsippor måste ni väl ha -de har ju till och med kommit i Karlskoga, som alltid brukar vara en bit efter...

   Radera
 2. Vad härligt det ser ut. Blåsippor här, men forsythian har inte slagit ut riktigt än. Jag tycker det är skönt när inte allt kommer på en gång. Vill att våren ska vara länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla himla härligt. Jag drar också gärna ut på våren, men blir rent alldeles vårsprallig av alla blommor och flyttfåglar :)

   Radera
 3. Här blommar blåsipporna, men inte många. I Småland däremot VIMLADE det av blåsippor!
  På väg till Haverdal för att hämta pv som varit på körsång, såg jag ikväll världens solnedgång och om det håller i sig, det där rosafärgade skimret över havet, då kanske det blir en lika underbart fin dag imorgon (som idag) och dååååå ..., kanske spireorna slår ut rejält. Forsythian får vi nog vänta lite på.

  SvaraRadera