söndag 23 mars 2014

Livskvalitet

Nästan hela eftermiddagen sitter vi med pärmar och tabeller och räknar på månadskostnader. Ser över försäkringar och avtal, sådär så att vi riktigt ska veta hur vi ska lägga upp saker och ting. Framförallt kanske det här med föräldrapenning, men också vilka möjligheter som finns för exempelvis badrumsrenoveringen.
"Men om vi gör såhär nu, då kan vi renovera igen och sätta kakel som du vill ha om... ja kanske tio år" säger maken.
Och det är såklart att man kan ju inte få allt. Förstås.

Efteråt går jag och Cosmos en vända som avslutas med stigen i trädstråket bakom huset. Det är koltrastsång och talgoxkvitter och vitsippor och blåsippor och sol på nedgång mellan träden.
Livskvalitet på riktigt!

6 kommentarer:

 1. Så skönt det ser ut att vara. Bara naturljud och lugn! En vacker strosande vovve. Man kan riktigt känna skogslukten och vårkänslan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt! Och det här är ju bara lilla trädstråket bakom huset, men det är så mysigt att ha det där!

   Radera
 2. Svar
  1. Jättefint! Tyvärr, upptäckte jag, fastnade det inte på filmsnutten.

   Radera
 3. Ja det är ju inte bara glädjeämnen med ett hus, Det kostar också. Sen när inkomsten sjunker när ni blir tre gör ju att det är än viktigare håller koll på budgeten. Känns bra för oss att ha två riktiga löner nu och inte som förut med en lön (min lön) + en egenföretagerlön som inte var stor.

  Våren är på gäng :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, och det här huset var ju delvis i rätt stort behov av renovering. Vissa delar till och med alldeles nödvändiga och då måste jag ju förstås inse att det kanske inte går att göra precis som jag vill ha det. Och att allt inte går att göra första året ;) Alldeles särskilt inte när det ska börjas med föräldrapenning så småningom. Men det får bli lite som det blir och det blir förstås jättebra det med :)

   Radera