söndag 16 mars 2014

Klockan 03.18 natten till en söndag

För det allra mesta är det bara mysigt och roligt att ha djur. Klockan tre natten till en söndag behöver det nödvändigtvis inte vara så.
Då kan man nämligen vakna, instinktivt, av att en av katterna som ligger i fotändan inte mår prima. Och man kan, med foten peta ner den på golvet för att ögonblicket senare försöka rädda sängöverkastet som halvt glidit ner på golvet, men snabbt inse att det är för sent och då få bevittna att räddningsaktion enbart ledde till att hårbollen som redan landat på sängöverkastet även fick studsa runt i sängen.
Klockan 03.18 kan golvet vara torkat, sängöverkastet snurra i tvättmaskinen, sängen ha nya sängkläder, katterna gasta efter mat och hunden grymtade rulla ihop sig i hörnet av sin säng. Säkert undrar han vad för ont han har gjort för att förtjäna denna nattliga cirkus.
Eventuellt undrar hundens husse detsamma.

2 kommentarer:

 1. Han ser nästan sur ut på bilden. Låt mig vara ungefär.

  Nattliga äventyr må jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han var ytterst missnöjd! Så missnöjd att han uppenbarligen tyckte sig har rätt att sedan inta mattens och hussens säng (där han aldrig är annars). Där stannade han kvar och tog sovmorgon till klockan tio.

   Radera