torsdag 20 mars 2014

Barnvagnsdjungel

Eftersom barnvagnar är en beställningsvara som kan ha upp till tre månaders leveranstid kände vi att det var dags för en barnvagnsletartripp igår.
Jag hade vissa givna kriterier såsom stora fasta hjul och däck med luft -sådär så att den blir prima att släpa runt på grusvägar, skogsvägar och i elljusspåren... bland annat.

Vi klev in så naivt i affären, möttes av en mycket kunnig försäljare (eller i allafall en som lät som om han kunde sin sak) och fick plötsligt en miljon saker att ta ställning till. Jisses, hur svårt kan det vara att välja en barnvagn?!?

Eftersom det handlar om en rackarns massa pengar tog vi även en sväng till Babyproffsen, som inte hade det märket vi till slut fastnat för, och Babyland, där personalen gjorde sitt bästa för att googla fram svaren på våra frågor.

Vi har i allafall tillslut hittat en vagn som vi båda tycker om.

Nu blir det till att vandra tillbaka till butiken och lägga in en beställning.

14 kommentarer:

 1. Har du kollat på kopbarnvagn.se? Ett företag här i staden som säljer barnvagnar både i sin affär och på postorder. Började som ett litet företag hemma i garaget av ett par som när de själva fick barn som nu växt till ett prisbelönt företag. Kanske värt att kolla på i denna djungel.

  SvaraRadera
 2. Enligt min erfarenhet, och mina kamraters, är vagnar med lufthjul alls inte lämpliga i den terräng som du beskriver. Tyvärr! Fasta ska det vara, dock sådana där gamla hederliga. I skog och mark funkar dock löpvagnar fint, sådana där med stooora hjul, men då måste barnet vara större, för att sitta riktigt bra.

  Rekommenderar personligen bärsele av märket märket Ergo! Alternativt sjal för riktigt små spädisar. (Lär dig att knyta via internet, öva, öva, ditt knytte kommer att trivas, din rygg må bara bra, och du har båda händerna till övers för Cosmos!)

  SvaraRadera
 3. Håller med om djungeln. När man väl bestämt sig för ett märke och tom en modell så kommer frågorna:
  Vilket chassi?
  Vilka hjul?
  Vilken broms?
  Vilken färg på chassit?
  Vilken färg på liggdelen (och sittdelen om det ska ingå?)
  Samt alla extra delar man kan lägga till. Är glad att vagnen är betald och står och väntar tills lillan anlänt på butiken.

  SvaraRadera
 4. För övrigt är de bästa vagnar, och tillbehör som vi har haft av märket Teutonia! Joggingvagnarna från Australien.

  SvaraRadera
 5. Ja, joggingvagnarna, de är inte Teutonia...

  SvaraRadera
 6. Fru (!) Flygare och Kattis; Haha jag får bara mer och mer bekräftat att den där djungeln är snårig;) Teutonia har jag blivit avrådd från av flera missnöjda användare. Lufthjul har vi däremot blivit rekommenderade av såväl herr försäljare som nöjda användare just när man ska gå i skog och på grusvägar. Förstår dock att vi säkerligen svär när det blir punka...

  Tack Kattis för tips på bärsele! Det har jag funderat en hel del på.

  SvaraRadera
 7. Herregud, det verkar vara lättare att köpa en bil än en barnvagn! Kan bara önska lycka till!

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att det inte var så svårt när vi fick vår första... vi gick in i en barnvagnsaffär och köpte den billigaste begagnade. 100:- (1976 var det rätt billigt) Den rullade... och höll i ett år, sen var det ändå dags för sittkärra. Till barn nr 2 blev det en bättre begagnad som höll för ett syskon sittandes på kanten. (400:-) Men den växte han ur på fem månader, jättebaby som han var.

  SvaraRadera
 9. Köp bärsele efter bebis anlänt. Lättare att anpassa beroende för hur barnet är

  SvaraRadera
 10. Och vår var också begagnad, brun manchester med gulorangefärgat innertyg ,-)

  SvaraRadera
 11. Jag har vagn med punkteringsfria däck, helgjutna. Det är riktigt skönt och ingen skillnad mot luftfyllda. Jag går oxå mycket i skog och rekommenderar att chassit sviktar bra, då ligger bebisen stilla. Vi har en emmaljunga citycross och har varit väldigt nöjda!

  SvaraRadera
 12. Våra barnbarn har vi kört omkring i något som heter Bugaboo eller något sådant. Bra vagnar på alla sätt men dyra de också. Men väldigt bra andrahandsvärde på dem också när de såldes vidare.

  SvaraRadera
 13. Mina Teutonia Prestige, de har klarat det mesta!

  SvaraRadera
 14. Jag var jättenöjd med "manduca" bärsele. Den var lätt att ta på och bekväm. Skönt att ha bebisen nära och ändå kunna pyssla med saker (dvs ha händerna fria).
  Vi hade Emmaljunga vagn och var jättenöjda, men vi hade med svängbara hjul och den var så smidig att köra. Passar dock bäst i stadsmiljö så lär inte vara något alternativ för er. Hoppas att ni hittar en bra vagn som ni trivs med, man kör ju omkring en del med den det där första året :-)

  SvaraRadera