tisdag 11 februari 2014

Gnällbloggen

Jo, men visst får man väl lov att gnälla lite på sin egen blogg?
Och visst är väl alla mycket intresserade av att läsa en gnällblogg?
Ja men då så.

För efter en smått intensiv arbetsdag far jag och hämtar Cosmos. Under halvtimmen som sedan följer upptäcker jag att hunden minst sagt är dålig i magen, att gråa katten har tuggat växt och mått därefter och att röda katten har kissat i hundsängen i köket. Räkningen för bilen har också kommit och herr verkstadsman ska få sig ett besök i morgon. Det är intressant när det står "låvat pris" (japp med å) överst, och trots det längre ner har tillkommit extra utgifter som gör att slutpriset blivit mer än det dubbla. Utan att någon ringt.

Yes box.

En februaritisdag.

11 kommentarer:

 1. Herregud - en riktig Tycho Brahe-dag!
  Jag hoppas att djuren blivit friskare och kissar där de ska och vad jag förstår så kommer herr Verkstadsmannen får sina fiskar varma i morgon. Så får man verkligen inte göra.
  Ge honom från mig med!!!

  SvaraRadera
 2. Usch så trist! Vissa dagar vill man bara stryka ur almanackan och låtsas att de inte fanns. Krya på djuren och skäll ut verkstadsmannen!
  Hoppas morgondagen blir bättre (kan väl knappast bli sämre i alla fall)

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast övriga dagen var inte sååå dåligt och den innehöll glädjebesked också :) Däremot var det en rätt rutten halvtimme.

   Radera
 3. Här lite info om Tycho Brahe-dagar, även kallade egyptiska dagar och förkastade dagar, är i de skandinaviska länderna ett antal bestämda datum under året som betraktades särskilt otursförföljda. De har fått sitt namn efter den danske astronomen Tycho Brahe. I överförd bemärkelse används ordet för att beskriva vilken dag som helst som verkat särskilt otursdrabbad.

  Brahe fick på 1500-talet i uppdrag av kejsar Rudolf II att bestämma vilka dagar på året som kunde anses som otursdagar. Han kom fram till att det fanns trettiotvå sådana dagar i almanackan. I den svenska Bondepraktikan förtecknades trettiotre ”förkastade” dagar och under dessa skulle man inte flytta, byta arbete eller gifta sig. Idag kallar man vilken dag som helst där allt går åt skogen för en Tycho Brahe-dag.

  Otursdagarna enligt bondepraktikan:
  Januari: 1, 2, 4, 6, 11, 12 och 19
  Februari: 11, 17 och 18
  Mars: 1, 4, 14 och 15
  April: 10, 17 och 18
  Maj: 7, 15 och 18
  Juni: 6
  Juli: 17 och 21
  Augusti: 2 och 10
  September: 1 och 18
  Oktober: 6
  November: 1, 6 och 18
  December: 6, 11 och 18
  Den 11 januari ansågs vara den absolut värsta otursdagen under året.

  Nu kan du vara lite mer beredd nästa gång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh hjälparns. Sådant här törs man ju inte lägga på minnet, då vill man inte kliva ur sängen vissa dagar...

   Radera
 4. Det underlättar, om vi är fler i bloggosfären som klagar... 😉

  Imorgon är en annan dag, och förhoppningsvis blir den bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men här klagas det lite titt som tätt. VIssa gånger mer än andra ;)

   Radera
 5. Suck. Allra mest suck över bilverkstan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var absolut det största sucket!

   Radera
 6. Lycka till! Verkstadsmannen kanske är dyslektiker, men nog borde dom ha ringt och frågat! Usch, det är hemskt sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stavningen gör mig absolut ingenting. Men jag hade varit sååå tydligt. Han skrev till och med ner att det lovade priset var inklusive moms så att jag skulle se det. Och vi kom noga överens om att han skulle ringa om det tillkom extra kostnad. Då är det inte okej när fakturan kommer och det lovade priset är exklusive moms och det har tillkommit saker som gör att priset blir det dubbla, utan att någon hört av sig. Nu är det inte så att vi inte överlever det, men jag tänker att det måste ju finnas människor som lämnar in sin gamla Saab och faktiskt inte kan hosta upp en sådan summa inom tio dagar...

   Radera