fredag 3 januari 2014

Trädgårdstankar

När man tillbringat större delen av dagen på soffan alternativt i badrummet, då kan det vara så att man hinner planera en väldig massa.
Och då kan det vara så att man längtar väldigt till ljusare dagar och riktiga vårkvällar.
Idag har jag satsat på trädgårdsplaner. Ja, jag begriper också att det inte kommer att bli värst mycket fixat i trädgården i vår och sommar, men det finns mycket att göra i framtiden.
Och lite trädgårdsfix ska det allt bli.
Jag har storslagna planer för att sätta potatis, morötter, purjolök, sockerärtor, majs, paprika och tomater. Bland annat. Ja och så smultron och jordgubbar, vinbär, rabarber krusbär och hallon.
Och kryddväxter förstås.
Vi kanske behöver plöja upp en åker ;)

16 kommentarer:

 1. Det räcker med att gräva några gropar, och så odla på bädd! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis så. Den här sommaren. Fast jag tittar ju längtansfullt i den där trädgårdsboken och inser att man skulle kunna göra precis hur mycket som helst. Om man ville.

   Radera
 2. Ja för mig blev det ju inte värst mycket fix i somras pga Alma 14/6 :) men jag planerar också potatis till kommande sommar! Fick mina föräldrars gamla jordfräs när pappa gick bort, ja och farfars gamla åder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte tänkt vara så värst seriös i mitt potatisodlande. Alldeles särskilt inte i år. Men om folk kan plantera potatis i ikeasäckar och plasthinkar måste väl jag kunna peta ner några i landet och hoppas på det bästa :)

   Radera
 3. Rabarber så är jag nöjd. Just rabarber står på min måste finnas lista!
  Ja tomater också förstås. Där har ju vanan inne t o m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabarber och hallon känns viktigt att få ner i år eftersom de inte ska skördas den första sommaren... Tomater blir det förstås också :)

   Radera
 4. Det är nästan planerandet som är roligast! Sen blir det aldrig riktigt som man föreställt sig, men det blir bra ändå! Men just det där funderandet och planerandet, det är så himla roligt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har stora planer... både i hus och trädgård. Allra helst vill jag göra allt på en gång, men det går förstås inte. Kanske ser det fortfarande likadant ut om tio år ;)

   Radera
  2. Hehe! Det är bra med stora planer!!! Visst vill man göra allt meddetsamma! Mitt tips är att börja med en sak i taget… det gjorde inte jag och då blev det lite kaos om man säger så :-D. Det kommer alldeles säkert inte att se likadant ut om tio år. Kan du inte trädgårdsblogga lite sen? Så man får se före och efter bilder, det är himla kul tycker jag.

   Radera
 5. Älskar att odla sådant som går att äta. Ute på ön är det minsann inga tjusiga rabatter osv. Där får man verkligen tänka till för att få till det på klipporna och i bergsskrevor. I trälådor och krukor odlar vi jordgubbar, kryddor, sallad osv och det är så populärt när barnbarnen kommer att de kan gå och plocka....
  I år kanske ni inte har någon liten som tultar runt än och plockar smultron men vem vet ni kanske har en till nästa sommar? :-)

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förhoppningsvis någon som kryper runt i allafall. Mycket kan man ju plantera för året, men rabarber och hallon känns lite angeläget att få ner i år eftersom det inte skördas första sommaren...
   Och jag skulle gärna vilja ha tjusiga rabatter, men det blir det absolut inget med i år :)

   Radera
 6. Rabarber är viktigt här också .., tänk rabarberpaj eller kräm!
  Potatis = lycka!
  Tomater och gurka hade vi hur mycket som helst av i somras och det var också härligt .., och romansallaten inte att förglömma. Lycka till! Ni är så envisa, så det kommer säkert att bli hur bra som helst. (eller målmedvetna ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag föredrar målmedveten. Maken säger envis ;)
   Nu har ju inte vi något tjusigt växthus, inget alls faktiskt, men det ska finnas gurka som inte behöver växa i ett sådant...
   Rabarberpaj är en stor favorit! Och potatis har jag aldrig odlat, men någon gång ska väl vara den första.

   Radera
 7. Rödbetor! Glöm inte rödbetorna!
  //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, just det. Rödbetorna också! :)

   Radera