fredag 13 december 2013

Lucia

Luciafirandet på förskolan avlöpte finfint med fantastiskt duktiga barn. Alla våra små satt kvar! Ja, de stora stod förstås också kvar, men det är inte riktigt lika förunderligt. De sjöng så det stod härliga till, ja även om någon idag erkände att det inte hade blivit så värst mycket sjunget för att det hade känts så blygt med alla mammor och pappor.
Efteråt julpysslades det, fikades på rulltårtorna barnen bakat dagen innan och i ett av köket hade vi pepparkaksbak. Idag luktade det fortfarande pepparkakor i lokalerna :)

Idag har det blivit en något mindre dos lucia. I allafall på förskolan, där vi bara firat lite med lussekatt.
Men här hemma blev det, helt traditionsenligt, hembakad lussekatt och glögg. Soffmys och luciafirande på teve. Två kurrande kattdamer och en trött hund på makens fötter.
Ungefär hur mysigt som helst.

4 kommentarer:

 1. Låter härligt alltihop. Undrar just vilken av de kurrande kattdamerna som hade telefonvakt under kvällen. Chipper kanske? Chatter hade väl gått av sitt pass./Giggi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja fast Chatter är mer pålitlig som telefonvakt. Chipper är minst lika trött som sin matte ;)

   Radera
 2. Inget bakande alls här .., det är för bedrövligt! Jag har helt förfallit som husmor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast den där bilden var inte dagsfärsk... Här bakades det för fullt till första advent när vi hade adventsfika här... och så blir det ytterligare lite bak av småkakor nu under helgen. Och kolakok i Karlskogaland nästa helg. Däremot köper vi pepparkakor i år.

   Radera