onsdag 25 december 2013

Julafton

Ja, nu blir här en sen julaftonsrapport. Efter självaste aftonen har det ju hunnit gå en bildlös juldag bestående både av familjen som fikagäster och den traditionella juldagskvällen med gamla kompisgänget. Mycket trevligt båda delar!

Hur som helst. På julafton packade vi in vår sjuka hund i bilen och åkte till Karlskogaland runt tolv. Farmor och lillebror hade startat halv fem på morgonen (!) och kom strax före oss...

Traditionsenligt julfika med julkakan. Lite speland -ticket to ride. Det var länge sedan vi spelade det nu...
Ja och så hade mamma gjort ett så fint julbord. Roligast är ostarna efteråt, ni vet de där små röda med skal som går att använda till annat :)


 Tomten blir allt mindre tomtelik för varje år... Och inte har han säck längre. Men han dyker ändå upp och delar ut klapparna under granen -trots att yngsta deltagaren snart fyller 30...

 Det nästan roligaste är rimmen. Men det är inte helt lätt att vara tomte och läsa dem på rätt sätt. Speciellt inte som en viss lillebror envisas med att skriva dem på danska.... Men roligt blir det!

 Dags för paketöppning. Största paketet fick Cosmos. Ser ni vad ivrig han är att börja öppna ;)
 Han är fortfarande trött, men myyycket piggare och febern är nästan borta. I paketen låg en fin säng att ha hemma i vardagsrummet och en knut. Tacksam hund invigde presenterna genast.

Sedan hade klockan börjat närma sig natt och vi styrde hemåt.
Alldeles trevligt och lagom julafton!
Fast lite snö hade förstås inte skadat. Det regnade heeeela dagen!

4 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen att Cosmos piggar på sig! Att ni fick en trevlig jul syns tydligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är helt feberfri idag! Bättre nyhet kunde jag knappast fått på morgonkvisten :)

   Radera
 2. God fortsättning ska man ju säga idag :-)


  Så god fortsättning från mig.

  SvaraRadera