måndag 23 december 2013

Dan före dopparedan...

...blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Den här dagen fyller mamma år och vi åker alltid till Karlskogaland för att fira henne. Det är också enda gången om året jag träffar min gudmor, som också kommer dit och firar.

I år blev det inte riktigt så. Alls.
För hunden lyfter inte ens på huvudet när kattdamerna påminner om frukost och när vi tempar visar det sig att han har nästan fyrtio grader redan i morgontemperatur. Jag ringer till djursjukhuset för rådfrågning och blir bums kopplad till akuttelefonen. Tjugo minuter senare är vi där och får komma in direkt.
Svarar på frågor -nej han har inte varit stel, och ja han har ätit fram till i morse, och jo han dricker normal mängd det har vi stenkoll på. Nä, han har inte varit extra intresserad av tikar och vi har inte observerat något blod och vad vi vet har han inte ätit något olämpligt.
Sådant.
Och veterinären, som för oss är ny, tycks lite stressad och blir en smula bekymrad när han läser Cosmos journal från i våras. Plötsligt blir det tal om röntgen, och spridning av cystorna och jag ställer mig lite frågande för cystorna går ju bara att se på ultraljud. Men något ultraljud kan man inte ta idag och på en röntgen kan man se om organen har normal form storlek... om jag förstår det hela rätt.

Ja och så kom det en tjej som skulle ta blodprov och den lille hundens kärl bara gled åt sidan och efter ett par stick kom det någon annan som lyckades bättre. Infart sattes också, men den behövdes inte eftersom han inte behövde något dropp. Det hade vi inte trott heller eftersom han fått i sig vatten hemma. Och hela tiden stod han så snällt.

Sedan blev det väntan på provsvar och en massa stressade människor i djursjukhuskläder skyndade fram och tillbaka och en veterinärassistent hade ett diadem med renhorn och såg så glad ut hela tiden.
En husse kom bärandes på en liten cavalier som verkligen såg jättedålig ut. Det blev bums dropp och fällar och stängt rum.

Genomgången av provsvaren gick fort. Superlågt värde på vita blodkroppar. För övrigt såg det mesta ut som tidigare. Ja, vad det låga värdet stod för, det gick förstås inte att svara på på rak arm, men det kunde ha med njurarna att göra. Och veterinären ansåg att en akut insats behövdes eftersom han haft så hög feber flera dagar... därmed skickades vi hem, fyra tusenlappar fattigare (fast han är ju försäkrad så de slantarna kommer förhoppningsvis åter) och med ytterligare ett recept på bred antibiotika.
Åter hemma i sin säng med plåster på båda frambenen.
Sååå, nu hoppas vi förstås att han piggar på sig snabbt!

Någon tripp till Karlskogaland blir det inte förrän i morgon. Nu har vi dan före dopparedan-mys. Nygriljerad skinka på hembakat vörtbröd.
Och granen är förstås klädd... men tänds inte förrän på självaste julafton!

10 kommentarer:

 1. Fina fina Cosmos ♡
  Nu måste han bli pigg bums.
  Kram Karin.
  Jag håller tummarna stenhårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi håller också tummarna... Febern har just nu sjunkit 0.3 grader och det är väl inte riktigt så bra som vi hoppats. Men åt rätt håll i allafall :)

   Radera
 2. Krya på sig Cosmos!

  ...och man inte ha veterinärassistenter, eller något vårdbiträde, med käcka juldiadem, inom vården, då man är riktigt dålig. Gud förbjude!

  Med önskan om en riktigt God Jul, mitt i allt annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tyckte att det piggade upp lite med de där renhornen mitt i all elände och stress som var runt omkring :)
   Önskar er detsamma!

   Radera
 3. ...och man vill inte ha, skulle det stå!

  SvaraRadera
 4. Nej men lille vovven då. Vilken dag ni haft. Hoppas att han piggar på sig.

  Ha en fin Dan före dan kväll från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en annorlunda dag och nu vill vi mest bara att han ska bli frisk.
   Hur som helst har det allt varit en mysig kväll och nu är det kvällen. Bäst att somna så att tomten vågar sig in till julstrumpan ;)

   Radera
 5. Stackars lilla hunden och hans människor! Håller tummarna hårt och hoppas att ni får en fin och friskare jul! / Lena

  SvaraRadera
 6. Men usch så jobbigt! Stackars lille Cosmos och stackars er! Nu får vi hoppas att han svarar bra på medicinen och vi håller alla tummar och tassar här ( och du vet att det är många) för att han fort ska bli bra igen!
  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Men lilla sötis ❤️Hoppas han blir bättre nu av medicinen o kryar på sig fort ! Hoppas ni får en bra Jul trots omständigheterna 🎅

  SvaraRadera