lördag 30 november 2013

Adventsförberedelser och småfåglar

Jag vaknar tidigt och känner mig nästan som ett barn på julafton. 
Äntligen börjar adventstiden!
Eller, det gör den ju inte riktigt, men det är idag allting förbereds. Julgardiner sätts upp, stjärnor och ljusstakar placeras ut -men tänds inte förrän i morgon. Det adventsstädas och bakas och allt känns ungefär hur mysigt som helst.

Vi äter frukost tillsammans och njuter av att kunna kika på fåglarna från frukostbordet. Vilken lycka det är!
Under frukosten ser vi talggoxar i mängder. Blåmes, pilfink, talltita (eller entita? jag ser inte riktigt skillnad på dem), grönfink, hackspett, nötväcka och bofink. Det sistnämnda känns mest märkligt -flyttar inte bofinkarna? Vi räknade upp till fem stycken samtidigt.
 Fyra rådjur var på besök när maken diskade, men ekorren har vi inte sett sedan förra helgen. Har jag sagt att jag älskar att bo här?!

Cosmos och jag har hunnit en sväng i skogen för att plocka fönsterlav också. Han sniffade i luften mest hela tiden och var inte alls värstens kaxig. Gissningsvis fanns det vilt någonstans i närheten.
 Gott om fönsterlav fanns det i allafall. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag plockar just lav, men tog bara så att det precis ska räcka till ljusstaken. En massa små kryp fick vi förstås med oss också -fascinerande att det är en hel värld av levande små trots att landskapet är tillsynes fruset och ganska dött.
Nu ska jag leta rätt på stjärnorna och se så att det finns lampor till dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar