torsdag 26 september 2013

Sista kvällen i lägenheten

Så tillbringar vi sista kvällen här på tredje våningen i det gula huset.
Vi kommer att sakna närheten. Det där att bara springa ut till Ica, närapå i nattsärken, för att brödet är slut. Eller närheten till stan, just det att bara kila upp en sväng. Eller vackra promenader längs ån.
Och jag lovar att jag vid mer än ett tillfälle kommer att säga att det var så smidigt att bo i hyreslägenhet och bara ringa fastighetsskötaren när det är något.
Vi kommer inte att sakna röklukten när grannen under står och blossar på balkongen. Och vi kommer inte att sakna ljuden när grannarna har fest. Och vi kommer definitivt inte att sakna trapporna eller godstågen eller all trafik och all asfalt.
Då: Lyckan över att ha fått en lägenhet. Och lite grann spänningen över att flytta ihop med den där
mannen som ju var min kurskamrat.
Den sista kvällen, ja då kan man betala räkningar eftersom man inte vet om bredbandet kommer att hoppa igång direkt. Högst troligt inte -jag har aldrig varit med om att internet fungerat direkt efter flytt.
Och så kan man läsa lite bloggar och kika på en serie och tycka att det är en ytterst vanlig kväll.
I morgon vid den här tiden, då fixar vi i ett hus som förmodligen ännu inte kommer att kännas som vårt. Och jag kommer att fundera på vad vi har gett oss in på, men samtidigt glädjas över att äntligen ha en trädgård och se fram emot att få undersöka omgivningarna.

Cosmos kommer nog att vara lite stressad och planlöst kila runt tills han blir mer eller mindre kommenderad att tagga ner och gå och lägga sig. Vad kattdamerna har att säga har jag ingen aning om, men de kommer att få begränsat utrymme till att börja med. Är planen.

Just så.

10 kommentarer:

 1. Vad spännande det blir. Jag hoppas att flytten går bra!

  SvaraRadera
 2. Ja men nu blir jag nästan tårögd.

  Smått vemodigt men på samma gång så spännande!!!

  Ja det är både och att bo i en stad. Kanske behövs en avvänjningstid först ;-))

  Tänker hur jag kommer att känna när jag flyttar härifrån. Jag har bott länge i den här lägenheten! Det kommer nog kännas lite vemodigt....

  Sov så gott sista natten eller om ni ligger vakna och lyssnar på godstågen den.sista natten.

  Go flytt från mig!

  SvaraRadera
 3. Lycka till, mossfolk och maken!! Det kommer säkert att bli alldeles underbart och spännande! Och det ska bli så intressant att höra hur det går med Cosmos och katterna.

  SvaraRadera
 4. Ps. Hur långt får ni nu till era jobb? Ds.

  SvaraRadera
 5. Uj va mysigt spännande med en flytt till ett hus.

  SvaraRadera
 6. Väntar med spänning på att få höra om den dag som är idag. Himla tur att inte jag flyttar, utan får ligga och hosta ifred på soffan.

  SvaraRadera
 7. Åh så roligt för er äntligen! Förstår
  blandningen mellan förväntan och lite vemod och minns just den egna flytten från lägenhet till första huset. Ni kommer att få det sååå bra!

  SvaraRadera
 8. Oh så spännande!!! Hoppas allt går smidigt och bra imorgon!!! Ni kommer alldeles säkert att stortrivas i ert nya hus!

  SvaraRadera
 9. ...och så kommer det att lukta och låta märkligt i det där huset, ett litet tag. Alldeles snart är det dock bara ert. Njut!

  SvaraRadera
 10. Har varit i huset.
  Mycket trevligt med en hel del träd runt omkring.
  Där tror jag ni kommer att stortrivas!!!

  SvaraRadera