torsdag 1 augusti 2013

Torsdag

Torsdag och augusti och jag börjar tänka på att semestern snart är slut.
Än så länge känns det ganska bra faktiskt.

Telefonprat med damen som ska flytta ut ur huset vi ska flytta in i. Hon berättar att i eftermiddag kommer barnen med familjer och så ska de köra iväg en massa saker. Hela helgen ska de hålla på.
Och inte ett dugg sugen är hon på att flytta ifrån det där huset som hon och hennes man byggde för drygt femtio år sedan. Det kan man ju förstås förstå. Nästan så att det känns lite sorgligt.
Men ateljen, intygar jag, den ska få vara som den är. Ja kanske på sikt att den blir vit...
Nästa lördag blir vi inbjudna på eftermiddagskaffe. Då blir det en liten rundvandring i trädgården också.

Dagens planer var att åka till Karlskogaland och klippa lite gräsmatta, men så blir det alldeles mörkt på himlen och jag känner mig tveksam. Turligt nog gör vi ändå ett försök att åka ifrån det där mörka och det lyckas prima. Lite hallon hinner vi plocka där i Karlskogaland också och Cosmos gör sitt bästa i att ta både hallon från vår tomt och svarta vinbär från grannens.
Lite pianospelande, där i Karlskogaland också. Vi har ju en innestående bröllopspresent -ett nytt piano- och tanken är att det ska införskaffas bums efter inflytt i huset. Högst troligt blir det ungefär ett sådant här, fast en senare modell.

För övrigt sällskapsspelas det en hel del här hemma.
Här är hela tågvagnsarmén redo...
...och så lite gammalt hederligt Alfapet.
Det är inte klokt att det redan är augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar