tisdag 9 juli 2013

Sommar

Det är sommar.
Jag kommer på ungefär hur många bloggämnen som helst. Jag skriver spretiga inlägg om sommarpratare, sommarsammanslagningar på förskola, hund och hem. Allt i en salig röra.
Och så när jag har skrivit klart tänker jag att nä det här, det är det ingen människa som orkar läsa.

När jag kom hem idag var hela hemmet städat. Alldeles rent.
Cosmos var rastad och på köksbänken fanns pannkakor om jag ville ha.

Jag lyssnar på sommarpratare i efterhand. Väljer och vrakar fritt efter att ha läst andras recensioner. Tycker att många har gjort det bra, men är hittills mest förtjust i Pelle Holmberg och Filip Hammar. Jordnära, lättsamt, må-braigt.

Äter nektariner, kikar runt bland bloggarna, plockar visset från pelargonerna på balkongen, skördar ett par tomater och handlar Loka i parti och minut åt den trefärgade hunden. Maken spelar golf. Cosmos flåsar i värmen.

Klockan åtta är det Allsång på Skansen. Jag förundras över att Håkan Hellström fortfarande är magnet för tonårstjejer. Han är trots allt nästan fyrtio. Och får fanatiska töser att gråta av... sin blotta närvaro? Märk väl nu att det inte är någon kritik mot Håkan, jag är själv ganska förtjust i det han gör. Det är mera fenomenet Håkan Hellström som fascinerar mig.

Två av fem dagar på sammanslagningen är klara. Tre kvar. Därefter tre veckors semester.
Om två dagar kommer farmor och lillebror. Ja, de ska inte bo hos oss utan i Karlskogaland.

Huset ser det inte ut som vi får. Det blir till att vänta till hösten och det utbud som förhoppningsvis kommer då. Jag har hur som helst hunnit igenom diverse inredningsinspirerande sidor och vet bland annat att jag är rätt förtjust i pärlspont i kök.

Ja, det är väl på ett ungefär så det är. Just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar