onsdag 3 juli 2013

Husvisning

Joråsåatteh...
Budgivningen är klar och köpare och säljare har kommit överens. Ja, på det där huset jag var så förtjust i. Nu är det lite stiltje, det kommer inte ut värst mycket nya hus under sommaren.
Vi var förvisso på husvisning igår igen.
På ett potentiellt objekt som skulle kunna bli ett projekt.

Maken tyckte att det här var betydligt bättre än det förra -ja här var det liksom "bara" ytskikt som behöver fixas. Betongplatta, så fukt i källaren behöver man inte oroa sig för.
För egen del förstår jag att man inte kan köpa ett hus bara för att det luktar som det gjorde hos farmor och farfar eller för att man ser en regnbåge när man åker därifrån...
Därför har vi gjort kalkyler och beräkningar. Plus och minuslista. Prioriteringsordning på sådant som behöver göras.

Kontentan blev att vi gärna tar det som vårt projekt.
Men kontentan blev också att även om man gör det mesta själv är det inte gratis.
Därför har vi inte råd att lägga ett bud som säljaren kommer att känna sig nöjd med.
Eller, mer troligt, säljarens barn. Eller barnbarn.
Säger hon tack, men nej tack (eller kanske till och med helt befogat "vet hut"), blir det förmodligen inga fler husvisningar den närmaste månaden.
Ja, det kan förstås vara så att fler tänker som vi. Eller är beredda att lägga mer. Vi var inte helt ensamma på den här visningen. Heller.

4 kommentarer:

 1. Samma stiltje här. Få hus som kommer ut. Mest lägenheter. Vi får hoppas att det lossnar efter sommaren.... i rätt prisklass.
  För mig är det inte lockande med ett hus som behöver fixas både här och där i åratal framöver. Ok med en del jobb men inget stort renoveringsobjekt! Vill ha min lediga tid till annat.

  Vi letar vidare....

  SvaraRadera
 2. Turtlan; Vi kan inte ha något där allt behöver fixas på en gång -dvs inga fuktskadade tak eller källare i akut behov av dränering. Till exempel. Däremot är vi beredda att fixa en sak i taget och kan leva med att det är fult eller opraktiskt så länge. Som i det här huset där vi skulle fått börja med att göra om hela köket. Sedan hade det nog framåt nästa sommar fått bli en ändring av energikälla och därefter sparande till att renovera badrum...
  Nu utgår jag från att det inte blir så för jag har svårt att tänka mig att hon accepterar vårt bud alternativt att ingen bjuder över det.

  SvaraRadera
 3. Å, det är sån press det där med att lägga bud och längta och hoppas och inte våga hoppas alltför mycket, för tänk om .....!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Elisabet; Ja, precis exakt så är det!

  SvaraRadera