onsdag 24 juli 2013

Effektiv stinkande morgon

Det är onsdag morgon och vi kliver båda upp strax före halv sju. Maken far iväg för att tvätta bilen och lämna in den på service samt få ac:n fixad. Tänk när jag bokade den tiden tyckte jag att det var evigheter kvar! Cosmos får följa med och när bilen är lämnad blir det en prima morgonpromenad hem. Fröken Brogren har äntligen öppnat och där köps supergoda frukostfrallor.

Under tiden tar jag tag i mer hushållerliga sysslor. Diskar, dammsuger, skrubbar kakel, sätter bulldeg och plockar lite på balkongen.
Där ute hänger Cosmos fina säng fortfarande på vädring och jag börjar så smått inse att den nog är bortom räddning. Det var nämligen som så att den gråa katten missade och kissade på kanten av lådan, vilket innebar att drygt hälften hamnade i en pöl utanför. Nu föll det sig inte bättre än att röda katten blev kissnödig och upptäckte detta före oss. Men inte tänkte hon kliva igenom någon kisspöl. Nänä. Så hon gick helt sonika ut i vardagsrummet och satte sig och kissade i Cosmos bädd.
Att få bort kattkisset var inget större problem. Men vad är det för material i bädden? Den är avtorkad tidigare, men efter den här ordentliga rengöringen stinker den.


Något annat som verkligen stinker, om än på ett litet annat sätt är den nya Dove-tvålen vi satte in i badrummet. Riktig gammal hederlig tantparfym står som en os runt våra händer.

Så har vi det här. Onsdag morgon den tjugofjärde. Halva ledigheten återstår.
Det ska firas med nybakade bullar och mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar