söndag 5 maj 2013

Godmorgon

Efter att flera gånger gett oss sovmorgnar bestämde sig den trefärgade hunden idag för att halv sex var en utmärkt tid att stiga upp på. Och när han stiger upp är förstås hans första och allra viktigaste uppgift att väcka hussen och matten. Det kan man göra genom att överösa dem med pussar.
Om de då bara grymtar lite och vänder på sig kan man gå och hämta en pipleksak. Sedan kan man köra race tokvilt pipande fram och tillbaka mellan sovrummet och vardagsrummet.
Vaknar inte hussen och matten av det så vaknar i alla fall kattdamerna. Och när de vaknar vill de ha frukost. Sträva kattungor i ansiktet tillåter sig inte att bli avvisade hur som helst. Medan hunden fortfarande tokvilt pipande galopperar fram och tillbaka demolerar ena katten toarullen och den andra står hussen och jamar i högan sky.

Då ger matten upp.
Kliver i tröja och byxor. Serverar Mjau Kalkon till kattdamerna och njurmat med hokuspokusfästingmedel som topping till hunden.
Sedan blir det morgonpromenad i ett väder som innifrån ser underbart  ut, men ute visar sig vara riktigt kyligt. 
"Fy så kallt det blåser. Varje morgon." säger en mötande dam med äkta Örebrodialekt. I kopplet springer en grå liten hund som inte alls vill gå åt samma håll som damen.
Cosmos kissar en flod i parken. På ungefär samma ställe. Varje morgon. Han sittkissar sådär som han gjorde när han var valp. Om det beror på den kemiska kastreringen eller njurproblemen att han plötsligt slutade lyfta på benet låter jag vara osagt. Sedan fångar han en pinne och försöker jaga på en stackars duva. Vi övar på lite slalom mellan mattens ben istället. Det går sådär.

Nästan hemma möter vi de tre små nakenhundarna, alltid så välklädda i olika tröjor, jackor eller regnkläder. Det är oftast en man i femtioårsåldern som kommer med dem. Idag löper de amok. Studsar och skäller och kopplen trasslar ihop sig och hussen ryter "NEJ"! Det hjälper på två av dem.

Och nu är klockan tio i sju.
Hunden sover i sin säng.
Kattdamerna sover på mattens plats i dubbelsängen.
Och matten sitter vid köksbordet och skriver blogginlägg.
Solen skiner och himlen är klarblå.

5 kommentarer:

 1. Ja det var väl inget att göra än att gå upp. Du kommer upp och ut i ottan utan tvekan.
  Här sängdags nu. Underbart!

  Nu somnar jag..... zzzz

  SvaraRadera
 2. Turtlan; Det är egentligen ganska skönt att komma upp och tiden är inte heller särskilt konstig -det är ju då vi går upp flera dagar i veckan. Men någon timme till hade vi väl kunnat få sova... kan man tycka :)

  Sov gott!

  SvaraRadera
 3. Himmel! Hör är det betydligt lugnare. Drottningkatten brukar sova lika länge som matten, eller åtminstone ligga kvar, men så fort matten rör på sig så hoppar hon upp på magen och börjar trampa. Om det inte hjälper andas hon på ansiktet och slickar på kinden. DÅ är till och med morgontrötta matten vaken och inser att det är dags att stiga upp. Detta brukar ske vid 10-snåret.

  SvaraRadera
 4. Elisabet; Det är tur att det bara är någon gång ibland :)

  Ruta Ett; Nä, klockan tio har alla stigit upp här. Däremot har vi fått ett par sovmorgnar på sista tiden. Dock inte idag. Verkligen inte idag :)

  SvaraRadera