fredag 5 april 2013

Tjoho nu har sipporna kommit!

 NU är det väl vår på riktigt!
Tussilago, snödroppar, krokus och vintergäck i all ära... Men sipporna!
Blåsippan är den finaste blomma jag vet. Och efter jobb idag fick det bli en tripp till Trystorps Ekäng på sippjakt. Man kan säga som så, att det inte såg värst lovande ut först -när vi nästan körde fast med bilen i snön.
Men på det vanliga stället, lite blygsamt sådär, skymtade det blått lite här och där.
Och ännu mer blygsamt, men inte ensam:
Så härligt!

6 kommentarer:

 1. Det var mer än jag såg på min promenad... och då bor jag bra mycket längre söderut! Suck.

  SvaraRadera
 2. Häftigt! Här har jag inte ens sett en tussilago ännu. Och jag bor strax söder om Stockholm. Roligt att ändå se vad som väntar, de är så vackra de första blommorna!

  SvaraRadera
 3. Tussilago har jag sett och det sägs att blåsipporna är hittade här med men än har jag inte fått syn på dem. Härlig tid som kommer nu.

  SvaraRadera
 4. Tankevågor; Jag trodde verkligen inte att vi skulle få syn på några när vi på parkeringen höll på att köra fast i snön. Men på det där stället, den lilla plätten, där växer de troget. De senaste tre åren har jag hittat dem där flera veckor innan jag sett dem någon annanstans :)

  SvaraRadera
 5. Mwap; Välkommen hit :) Våren är verkligen sen i år... men det här ingav hopp tycker jag allt!

  SvaraRadera
 6. men så härligt ed blå- och vitsippor. Hos päronen, där jag varit under påsken, dröjer det länge än innan det kommer fram några blommor men här i Norrköping borde de börja vakna snart. Blommorna alltså.

  SvaraRadera