fredag 19 april 2013

Lite rekande i skogen

Det är en regnig härlig arbetsdag och jag kommer på mig själv med att inte vara det minsta trött när jag åker mot dagis för att hämta Cosmos.
Det har varit en glad liten mest hela dagen och en alldeles nybliven sexåring som borstat håret och därefter försäkrat sig om att om de som bor nära mig säger att jag är fin i håret, då ska jag berätta att det är en sexåring på jobbet som gjort så fint. Det har varit födelsedagssång och en bra samling före maten och på ytterdörren sitter en lapp om skogenutflykt nästa vecka. Då måste alla barn komma i tid om vi ska hinna med bussen!

På Cosmos dagis berättar fröken Hanna att det har varit full fart idag med, men liiite lugnare än igår. Och vattenskålen inne välter han hela tiden, ja så nu har vi kommit överens om att vi ska ta med en riktigt stadig.

Vi sätter oss i bilen och vindrutetorkarna går för fullt och så blir det stopp på det skogsstället som ska besökas med förskolan nästa vecka. Lite rekande och fundering på huruvida det kommer att fungera med två tvillingvagnar. Fast våra vagnar kan nog med lite envishet förvandlas till rena terrängfordonen och det är ju inga långa sträckor det handlar om.
Här till exempel, måste det väl ändå gå att köra tvillingvagn.
Fast ståbrädan får nog hakas av innan...
 Det var ingen större aktivitet  hos myrorna i regnvädret, men jag sade ändå hej till Majken Myra och och försäkrade mig om att det gick bra att hälsa på med alla barn ;)
 Här känner jag starkt att det finns spännande möjligheter...
Jag vet att det är rätt flitigt utnyttjat som mål för diverse skattjakter till exempel.

Och så har vi hittat bra granar att bygga koja runt. Och träd att krypa under eller klättra över. Cosmos provade både ock :) Och nej, det snöar inte. Blixten gick på och reflekteras i regndropparna.
Nu ska vi ta kvällen. Har jag tänkt.
Cosmos har inte riktigt förstått planen och lever rövare med sin knut.
Den gråa katten hejar ivrigt, aktivt och högljutt på.
Den röda katten har räddat sig högt upp.

Maken trotsar vädret och åkte till golfbanan för att slå på rangen.

Så är det här. I det gula huset på tredje våningen en fredagskväll när klockan snart är sex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar