måndag 1 april 2013

Hemresedag

Så blev det måndag och hemresedag.
En sista vända på hundfältet på morgonen. Hotellfrukost. Och sedan packade vi oss iväg.
Ungefär en och en halv timme körde vi och sedan svängde vi av motorvägen och rattade ut mot havet och hamnade vid det gula huset på kullen i landet Halland där pv var i full gång med sågen och Harry agerade välkomstkommité.

Vädret var underbart! Vi blev bjudna på ett gudomligt gott tunnbröd och när våffeljärnet så småningom blev varmt fick vi våfflor med grädde och sylt och solen värmde så skönt. Alldeles ljuvligt var det och jag sade att hade det nu inte varit så att vi hade över fyrtio mil kvar hade jag gärna stannat på den där altanen resten av dagen. Tänk att sitta där med datorn eller en bok och bara vara...

Harry, han lät först alldeles livsfarlig och jag blev smått nervös och undrade ett par ögonblick om detta var en så värst bra idé. Men så visade det sig att det var Harrys sätt att leka på och det blev jakt i fullaste fart och brottningsmatcher och Cosmos hade inte en chans i varken det ena eller det andra. Oh så spänstig Harry var! Och fin.
Efteråt fick vi oss en guidad förbi de ställen man tidigare bara sett på bild, och hundarna kunde springa fritt och vi gick på klipporna längs havet och just då var jag beredd att omvärdera den tidigare åsikten om att skogen är bästa platsen. Det var till och med så att maken började budgetera för ett kustnära boende.
Tillbaka vid det gula huset fick vi vänsterhänder och tummar förevigade innan vi for vidare.
Vad alldeles lagom trevligt det var! var vi överens om när vi rattade tillbaka ut mot E6:an.

Nu har vi idag kört en sammanlagt sträcka på 63 mil.
Kattdamerna är upphämtade och hade haft det alldeles prima. Chipper har varit sällskap på kudden varje natt -ja hussen var noga med att förhöra sig om ifall hans katt varit kramig :)
Och Cosmos har skött sig låååångt över förväntan. Han är visserligen hemsk att gå med i snöret så fort maken och jag går tillsammans, men bortsett från det har han varit alldeles fantastisk på att sova i hotellrum, åka bil långt, ligga stilla inne hos farmor, åka hiss, gå genom lobby och långa heltäckningsmatteförsedda korridorer och så vidare.

När vi körde in på vår gata konstaterade vi att "borta bra men hemma bäst" inte stämde riktigt in den här gången. Och det måste väl vara ett sammanfattningsvis väldigt bra betyg på den här helgen!

4 kommentarer:

 1. Och där är ju Elisabet på bild - så trevligt!
  Vad mysigt att ni har hälsat på i det gula huset.

  SvaraRadera
 2. Mian; Ja, det var jättetrevligt. Och Cosmos fick verkligen göra av med all sin energi -han hade inte en chans mot Harry :)

  SvaraRadera
 3. Låter som en väldigt trevlig dag. Du fick med den vita anoraken också ;-)

  Med tanke på att Harrys husse cyklar till jobbet i ur och skur som om skolan låg runt hörnet så är det inte förvånande att Harry har en sån kondition! *L*  SvaraRadera
 4. Turtlan; Haha, nä det är sant!

  SvaraRadera