söndag 24 februari 2013

En lördagstur till Alingsås

Om man åker till Alingsås kan man komma fram till en liten röd stuga där det eldas alldeles för fullt i kaminen och är ungefär hur mysigt som helst. Vi for dit för att hälsa på Anna och Björn, bara sådär under dagen, och när vi senare åkte hem var vi rätt överens om att det är synd att de inte bor bara lite närmare.

Anna och Björn är utan tvekan de mest aktiva människor vi vet. Det var föresten Anna som sjöng på mitt bröllop... Och hon far Sverige runt och dansar, rider, arbetar periodvis som skidinstruktör i Alperna, åker långfärdsskridskor, spelar piano och utöver det har hon ett alldeles vanligt heltidsjobb på röntgen. Björn är ungefär lika aktiv han. Senast igår badade de isvak båda två... Och så är de friluftsiga. Sju resor värre än oss ;)

En alldeles perfekt vi-dag hade de komponerat ihop idag, den passade oss som handen i handsken. Bums när vi anlänt blev det skogstur. Cosmos hade energi för ett kompani så det passade honom utmärkt att han fick en labradordam som var ungefär lika galen som han själv. Det blev inte bara spring utan en hel massa lek också. Det var inte lätt att fånga dem på bild. Jag behöver nog någon form av kamerakurs...

En rätt lång rast blev det vid ett vindskydd. Vi brukar ju grilla korv, men här var det betydligt mycket mer avancerat och det lagades till en supersmaskig renskavsröra att ha i tunnbröd.

 Supergott!
Det var inga långa pauser på fyrbeningarna, men jag lyckades fånga en kortis. När vi åt fick den trefärgade hunden ligga vid oss. Lite ordning och reda måste vi ha på torpet ;)
Väl tillbaka hemma, rökluktande och friskluftströtta slog vi oss ner i bruna mjuka skinnsoffor framför skidorna på teve och spelade sällskapsspel -Ticket to ride. Vilket roligt spel! Vi får se hur lång tid det dröjer innan det ingår i vår egen spelsamling...
Någon var väldigt trött och snarkade högt under bordet under tiden.
Framåt kvällskvisten blev det en lite kortare hundpromenad och sedan bjöds det på kalasgod middag. Hasselbackspotatis, ryggbiff och kantarellsås (fast jag fick en egen champinjonsås istället). Och så glass och hemgjord chokladsås till efterrätt. Och en massa prat. Och sprak från vedkaminen.

Behöver jag säga att vi var nöjda när vi styrde hemåt. Maken körde, jag sov.
Vilken himla bra dag!

8 kommentarer:

 1. Så härligt! Och att ni förstår att njuta av ert braiga liv märks.
  Bloggblad.oinloggad

  SvaraRadera
 2. Och du behöver ingen kamerakurs när det gäller hundarna .., underbara bilder är det!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag för både er och hundarna! Underbart med goda vänner och att man har roligt tillsammans parvis.

  SvaraRadera
 4. Bloggblad; Det passade oss så himla bra. Cosmos kunde vara med, skogstur med matlagning över öppen eld och så sällskapsspel och middag. Helt perfekt :)

  Elisabet; Jo, bilderna duger kanske som ögonblicksbilder att ha här på bloggen, men jag har en bra systemkamera och då vill jag gärna lära mig att utnyttja den ordentligt.

  Monet; Det var verkligen jättehärligt! Och Cosmos var så nöjd och trött efteråt :)

  SvaraRadera
 5. Håller med Elisabet....bilderna är bra och inte är det lätt att fånga glada hundar på bild men det har du lycktas med. Man blir ju jätteglad bara man ser såna här bilder. Vilken härlig dag ni hade. Vad är det för spel?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Tack för en jättefin dag som ni hjälpte oss att skapa!!! :) Tur jag vet hundarna är snälla...de ser ju helt galna och livsfarliga ut på bilderna...eller i alla fall Leja!!!
  Vi hörs fram över och jag återkommer om tid för mitt lilla Örebrobesök :)
  Kram Kram
  Anna

  SvaraRadera
 7. Lisbeth; Ticket to ride -det går ut på att man ska bygga järnväg. Och det var riktigt riktigt roligt. Så kul att vi investerade i det själva idag, har hunnit spela två gånger och nu laddar för en tredje omgång :)

  Anna; Tack själva! Ja hon ser verkligen helt rabiat ut, men åh vad roligt de hade. Cosmos har ägnat hela dagen idag åt att vila upp sig ;)

  SvaraRadera
 8. Toppenbra bilder från en skön dag!

  SvaraRadera