tisdag 4 december 2012

Resumé av helgen

Ja, jag vet inte ens var jag ska börja. Det är redan tisdag kväll
Först fyllde jag kameran med bilder. Sedan gick jag över till filmsnuttar. Därefter insåg jag att jag omöjligt skulle kunna blogga om allt och det blev det inget istället.

Vi börjar med helgen i Stockholm!

...och den började bra med öppen motorhuv.
Fryst spolarvätska när Therese kom och hämtade mig utanför det gula huset.
 Det gick fint ändå och vi kom fram till hotellet i Hammarby Sjöstad och lämnade väskorna och hamnade på Globen shopping för att äta den årliga hälsotallriken.
 Tunnelbana till Gamla stan och kallt men mysigt. Väldigt kallt.
 Vinter :)
 Vi mötte upp Jenny och fikade på café Kaffekoppen som är en favorit. Mmm, så god Chai latte och mmm så mysigt, om än trångt, där nere i källarvalvet.
 Därefter julmarknad i Gamla stan. Julkallt och julmusikigt och söta små stånd och förstås en väldig massa människor.
 En sväng på Theodor´s home också. Och jag köpte inte dessa små tomtar, även om de var härliga. Faktum är att jag var väldans ekonomisk och inte köpte något alls.
 Så blev det slottsvisit också. Vis av förrförra året höll jag mig utanför markeringen den här gången.
Och vi tittade på prinsessan Estelles utställning som jag tyckte var rätt torftig, vilket inte är konstigt med tanke på att hon ju inte är så gammal. Ja, vi besökte förstås representationsvåningarna också och hälsade på vår gamle kompis, som bestämt inte är vår kompis längre.
 Sedan återvände vi till hotellet för inchekning. Det var ett prima hotell och där i fönstret kunde man sitta och se rakt in i fina våningar där folk hade diverse saker för sig. Det passade mig finfint.
 Tekokare är en sådan där sak som jag uppskattar väldigt på hotellrum. I vanliga fall. Fast just den här hann vi inte använda.
 Det allra bästa med att bo på hotell? Hotellfrukost!
 Och så, inte att förglömma, den viktiga detaljen med tråden.
Som förstås måste passeras under. Och som är ett stående inslag sedan många många år tillbaka. En tradition som startade i en liten liten lägenhet ute på landet alltmedan fikusen växte i hörnet, någon sov och mössen kilade över golvet. Just så.
Ja, vi var förstås i Globen också. Det var ju målet med resan.
Lukten, hästarna, fyrspann med fart, imponerande rundor i hoppningen och dressyr som ger gåshud. En sväng på överfull mässa, ingen date med skoputsarmannen (helgens enda sorg), shownummer och inte minst:
Julavslutningen som ju inleder hela adventstiden!

1 kommentar:

  1. Tack som berättade! Nu ska jag kolla filmen från Globen ,-)

    SvaraRadera