tisdag 25 december 2012

Juldagen

Idag är det snöoväder och oplogade vägar och fikabesöket vi skulle få blir inställt.
Både Cosmos och jag ser ut som snögubbar när vi pulsar runt (strax före nio -han sov upp och ner och snarkade högt till halv nio!). Utanför porten möter vi damen med en storpudel och en mellanpudel. De har täcken på sig och hon hojtar att det var ett förfärligt väder det blev.

Strax bortanför glasinsamlingen möter vi mannen med boxern och han berättar att barn och barnbarn skulle ha kommit och firat julafton hos honom idag, men det blir uppskjutet. Ja, inte ska de ut på vägarna i det här vädret.

På radion pratas det om plogbilar som sitter fast och man varnar bilisterna för att ge sig ut och i centrala Örebro är det inte plogat på en endaste gata.
Om detta vittnar damen som pulsar fram med sin lille hund Chico. Ja, det är tredje gången vi är ute idag, berättar hon bekymrat, och inte vill han sätta sig när det är så mycket snö.

Cosmos har inga som helst problem. Han tycker att det är precis hur kul som helst med allt detta vita och det blir klumpar i behänget, men inte under tassarna för där är det välrakat minsann, och han skuttar och far i drivorna.

Så vad gör vi idag? Jo, leker med julklapparna.
Maken med sin vår nya xbox, Cosmos är lycklig över den nypåfyllda leksakslådan och Chipperkatten leker med julklappsmusen i soffan.
Ikväll blir det juldagsfirande hos familjen V. Och nu ser jag att snöandet har avtagit. Då kanske plogbilarna hittar ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar