lördag 20 oktober 2012

Arken Zoo tur och retur

Det är lördag förmiddag och regnar för fullt, men jag hade redan i veckan bestämt att jag och Cosmos skulle knata iväg till Arken Zoo och köpa ett nytt halsband just denna förmiddag, så det gör vi.

Det är sådär så att färgerna börjar tona av och det blir allt gråare. Tåget dundrar precis förbi oss med ett fasligt ljud, men det bryr sig inte Cosmos det minsta om. När en kvinna en bit framför oss fäller upp sitt paraply däremot, då åker svansen ner mellan benen och han halvsätter sig och vägrar i sten att ta ett enda steg till. 
 Arken Zoo här i stan är tyvärr inte alls någon särskilt välskött butik och idag tycker jag att det är värre än någonsin. Ben och tuggrullar kommer in först om två veckor och reflexvästarna är slut, fast det var det ingen som hade märkt, och läderkopplen i den bredd som vi ville ha fanns bara som extra långa.
Ett ögonblick funderade jag på att åka ut till Djurens center på Marieberg istället, men nu var vi ju ändå på plats här. Det fick bli ett halsband, hundpåsar och en leksak. Alltid en leksak. Cosmos älskar leksaker, till skillnad från Lurvig som aldrig brydde sig särskilt mycket om dem.

Cosmos själv hade helst varit lös i butiken och gjorde sitt bästa för att ta sig dit han ville. Att de blöta sulorna på mattens skor var förfärligt hala gjorde oss förmodligen till en rätt lustig syn.

På hemvägen gick vi över stan. Där finns alltid så mycket att titta på.
 Flera butiker var på väg att få sig ett besök. Mest intressant var Indiska...
 Sedan vek vi av för att gå under järnvägen. Änder och Canadagäss är himlans himlans spännande att titta på. Och av någon anledning försöker han inte jaga dem sådär som han gör med duvor och kråkor.
Nu är vi hemma. Leksaken är invigd. Hussen driven halvt till vansinne.
"Nej, men åååh, nu sitter du fast i sladden. Vänta!"
"Inte hoppa. Inte hoppa!"
"Ja, jag ser att du har en fin leksak:"
"Suck. Du är väl en pipus."

I precis den ordningen. Hussen spelade elgitarr. Hunden gjorde sitt bästa för att få hussen att leka istället. Och när det inte gick plockade han fram pipet.
Men jag har det lugnt här i köket. Snart dags att sätta på kaffe och te.
Lördag!

3 kommentarer:

  1. Jag har också svårt att passera just Indiska. Kanske är det något med doften? ;)

    SvaraRadera
  2. Kattis; Och jag har aldrig varit särskilt förtjust i Indiska. Kanske är det doften ;)

    SvaraRadera
  3. Skulle låtit honom kolla Indiska! Sötisen! Tror också det är doften.

    SvaraRadera