tisdag 3 juli 2012

En tisdag mitt i sommaren

Bilden har egentligen inget alls med texten att göra. Den visar jobbet från en annan sommar. Då i det förrförra livet. När ridlägren var över och hästarna gick på bete, då skulle stallet högtryckstvättas. Åh vad det känns länge sedan nu!
Nu kom sommaren.
Tjopp.
Med blå himmel och sol och värme och skuggletande.
Och påfyllning av vattenflaskor till barnen och mellis på picknickvis på filtar i skuggan och glass och önskemål om bad eller i allafall lite spring i vattenspridaren. Snääälla fröken.

Sammanslagning och många förskolor i samma byggnad och personal som inte alls jobbar tillsammans i vanliga fall och försök till att sammanfoga olika förskolors rutiner och faktum är att det faktiskt går riktigt bra. Barn är fantastiskt anpassningsbara och det bildas nya kompisrelationer och bara några håller sådär lite extra koll på just sin fröken.

Klockan fem får jag gå hem. Håret är ett trassel efter att ha blivit uppsatt i diverse frisyrer. Huden känns sådär som den gör efter en dag i sol och sandlådesand. Den sista timmen har tillbringats sittande på en filt i skuggan. Många sånger, mycket prat och många kramar.
Kanske är det så att det här är det yrke där det utdelas absolut mest kramar.
Förskola på sommaren går för övrigt inte alls att jämföra med den verksamhet vi bedriver under terminerna.

Väl hemma göra jag verkligen inte många knop. Går ut lite med Cosmos på gräsmattan. Tittar när katterna försöker tala förstånd med honom. Det går verkligen inget vidare. Han vill så gärna leka. Röd katt boxar honom uppe på huvudet några gånger, men hon gör det utan klor och han backar några steg men tar ändå fräckt hennes svans när hon vänder om. Jag måste verkligen säga att jag beundrar kattdamerna och deras tålamod med den här busen!

Allsång på skansen. Telefonsamtal med mamma.
Solen som försvinner bakom husen.
Om exakt en vecka har jag arbetat min sista dag före semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar