lördag 28 juli 2012

En sväng på stan

Så blir det en köpa-almanacka-tur på stan.
Allting blommar så fint och utanför hotellet packar en man ur en kostym ur bilen och bredvid står det en finklädd flicka med en heliumballong som det står Mr &Mrs på.

Och människor tar kort på slottet och det pratas danska och tyska och något språk jag inte kan identifiera.

Utanför Lindhska bokhandeln står slitna boklådor med Pocketböcker för 20 kronor och jag upptäcker en ny liten kaffebutik- kaffespecialisten- där på Drottninggatan och aldrig tidigare har jag väl sett så många tiggare i Örebro. Pappersmuggar från pressbyrån sträcks efter en när man går längs gatan.

På en bänk sitter ett äldre par och äter glass och på stortorget säljs jordgubbar för 25 kronor och när jag nästan är framme vid krämaren där akademibokhandeln ligger börjar det regna. Några skyndar in under tak, andra spänner upp paraplyer och korvgubben får plötsligt väldigt mycket folk under den lilla markisen på sin vagn.

Om jag hittar någon almanacka?
Nja, det var inte det lättaste. Tillslut köper jag en som helter "Lilla lärarkalendern" bara för att jag tycker bäst om dess format och upplägg. I slutet av den finns listor för elevers namn och betyg i olika ämnen och jag undrar om det finns någon som i sin lilla almanacka fyller i sina elevers betyg?!?

På hemväg springer jag på en tjej som har jobbat mycket hos oss och får rapport om hur det har fungerat på sammanslagningen och det känns så bra inför arbetsstarten om en vecka.

Just så. En lördag i Örebro.

4 kommentarer:

 1. En vecka kvar här också.

  På nåt sätt börjar man ställa in sig mentalt ..., och när det ösregnar och åskar känns det väl inte allra värst ,-)

  SvaraRadera
 2. Elisabet; Jag är nog faktiskt lika glad i semester när det ösregnar och åskar. Betänk att vi på mitt jobb faktiskt är ute en stor del av dagarna...

  SvaraRadera
 3. *räcker upp handen* Jag noterar ungefär precis allt i min älskade ämneslärarkalender från Majema, så också betygen...

  SvaraRadera
 4. Kattis; Och jag som trodde att det var typiska sådana där sidor som fanns men aldrig användes ;)

  SvaraRadera