tisdag 26 juni 2012

Cosmos cooling

Jag undrar när det här valplyckoruset ska gå över. Hela dagarna läääängtar jag hem. Världens bästa make vet det och skickar små mms med bilder på vår tan-tecknade fyrbening. Det är nog skärpning som gäller för annars kommer mina arbetskamrater att tröttna på att arbeta med mig och mitt gnäll om seeega dagar. Hemma sedan är det fullt ös. En lätt utmattad sambo har mött mig båda dagarna :) Och det är det roliga -människor som inte har haft valp pratar bara om hur gullig han är. Människor som själva har hund pratar om hur jobbig valptiden var... och mysig förstås!

Han är i varjefall en riktig liten piraya, vår goding. Med galet mycket energi vakentid. Och ungefär hur mycket som helst önskar vi oss ett hus med trädgård (och staket).  Det är måååånga vändor i trapporna.
Men det hjälper också. Inte en enda olycka inne det senaste dygnet! Det måste väl ändå vara godkänt!

Han har i allafall vant sig fort vid alla ljud i stan. Att tåget passerar på stationen bekommer honom inte det minsta...

Och när jag kom hem idag berättar maken att de har varit ute och åkt bil tillsammans. Och att han till och med tvättat bilen...
Men stackars Cosmos, han måste ju blivit rent vettskrämd! Trodde jag bekymrat. Men icke. Det syns förvisso dåligt, men tittar man noga ser man den lille coolingen ligga och sova i sin bur mitt under tvätten.
Och för övrigt går det fint. Vi har inte koppelvandrat längre än gatan upp och tillbaka, sådär på sin höjd femtio meter, men det går alldeles prima.  Och kattdamerna är väl inte direkt överförtjusta i honom, men sedan de vågade stanna upp och säga ifrån istället för att springa råder en skaplig harmoni dem emellan här hemma.

Matten däremot är desto mer överförtjust i sin tan-tecknade lille fyrbening. Trots pirayatänderna som man kan bli rent alldeles tokig på.

6 kommentarer:

 1. Jag minns det som att "vi nu fick en med turbo". Kan vara att den förra gick med handbromsen i mot slutet också ...

  Och så det här med att bara marodera den ena av skorna i ett par. Många par ...

  SvaraRadera
 2. Ni får komma förbi med Cosmos när vi kommit hem så får han springa runt på alla stora gröna ytor vid Stjärnhusen

  SvaraRadera
 3. Men himmel så fin han är!!! Så gulligt med den där vita svanstippen också!
  Njut nu för fullt av er valptid! NÄR ska du få ledigt och vara hemma med honom? Har du ingen semester snart?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Förstår att du längtar hem från jobbet hela tiden!

  SvaraRadera
 5. Cecilia N; Ja men det är ju lite så att ha valp. Och tur är väl det. Hade han bara gått runt och slöat hade jag ju trott att han var sjuk :)

  Flygaren; Ja... och så ska vi börja åka till skogen. Men vi tänkte att han först skulle få vänja sig ett par dagar vid alla ljud i stan. Och det är mååånga!

  Tankevågor; Om två veckor har jag semster. Då räknar jag med att han är rumsren och väluppfostrad ;)

  SvaraRadera
 6. Naaw, vad liten han såg ut i jämförelse med maken på sista bilden. :)

  SvaraRadera