måndag 21 maj 2012

Presentöppning

Det här blir ett inlägg, eventuellt lite emot mina principer. Det är ju liksom så att presenter inte är den centrala delen på ett bröllop och vi är sååå glada att alla kunde komma. Det är allra allra viktigaste!
Och dessutom känns det helt galet om vi skulle ha missat någon här nedan...

Men nu rådde det lite olika bud i huruvida vi skulle öppna presenterna under själva fikat. Det är inte så att vi inte är glada för dem, men risken fanns att hela fikat bara skulle gå till just paketöppning. Så vi fick dispens... under förutsättning att vi lade ut bilder i bloggen så att alla nyfikna fick se vad det var innanför papper och kuvert där på presentbordet...

Så here we go.

Tack makens syster med familj för snitsig tekaraff (med röd overall) och värmetåliga glas från Eva Solo. De är redan testade med gott resultat :)

 Tack familjen A i Kumla för presentkort på Entré! Det är en underbar affär och jag tror att jag vet precis vad vi vill ha där :)
 Och tack Anna och Björn i Lidköping. Det ser vi fram emot!
 Tack familjen B för presentkort på Ikea. Först och främst kommer en tavellist att investeras. En att ha ovanför soffan och placera bland annat bröllopsfotot på.
 Tack farmor för bröllopsresa till Paris fem dagar i juni! Gissa om vi längtar!
 Och tack Jenny och Max för bordstabletter!
 Kryddburkar, också från farmor.
 Tack mamma och pappa för boken om Örebro, ett halvt piano och inte att förglömma, middag och natt i Grythyttan!
 Tack mormor för slant och önskade köksredskap!
 Och tack familjen R i Kumla för hjärtat som lyser. Ja, det står förstås inte på köksbordet längre.
 Tack ni fem på kortet för kniven med keramikblad. Jag har bara hört talas om dem, men de ska alldeles bestämt vara riktigt riktigt bra. Spännande.
 Och tack familjen V för de fina glasen. Jag vet precis vad vi kommer att skåla med på framtida årsdagar :)
 Tack Erika och Tommy för det här fina paret. Jag blev hemskt förtjust i det bums och söker fortfarande en plats som ska ge det rättvisa.
 Och tack pappas moster, makens far, och makens bror och svåger för slantar på kontot!
Och förstås för alla kort!

Men så får vi lov att krypa till korset också...
För de här paketen som låg på bordet hade kommit ifrån/hade inget kort... vilket innebär att vi har fått två presenter som vi inte vet vem de kommer ifrån (och då har vi ändå försökt att förhöra oss runt idag -helt utan framgång).
Det första är de här ljuslyktorna att hänga i fönstret. De är lila, men det syns inte på bilden...
 Och det andra paketet innehöll de här, som bums hamnade på var sida om vår hallspegel och har lyst så fint hela kvällen.

Sådär, nu har vi haft en väldigt väldigt officiell paketöppning :)

6 kommentarer:

 1. Åh, vilka fina och bra presenter!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det var med nöje jag kollade in praktiska och fina presenter. Faktiskt kan det bli väääääldigt segt med presentöppningsprocedurer, hur nyfiken man än är, så det här var ju ett smart sätt.

  SvaraRadera
 3. Vi var på ett bröllpop i Österbotten, Finland, och där var det en alldeles egen variant: Värdparet tog hand om paketen och öppnade de som var inslagna i papper och la upp på preentbordet. Men de flesta paketen var inslagna i cellofan! Nu kunde ju alla gå runt och kika på presenterna när de ville. Listigt tyckte jag! ellem

  SvaraRadera
 4. ...bröllop....och presentbord ska det ju vara förstås. ellem

  SvaraRadera
 5. Ruta Ett; Ja verkligen :)

  Bloggblad; Det var väl lite så vi resonerade... att är det bara ett fika är det ganska tidsödande med presentöppning.

  Ellem; Ja men det var ju jättesmart! Och nu hade vi ju ett ganska begränsat antal gäster, men jag kan just tänka mig om man har ett stort bröllop...

  SvaraRadera
 6. Oj så jättemånga fina grejor ni fått! Så roligt! Och så kul att få se dem :-)

  SvaraRadera