måndag 21 maj 2012

Balkongfix

Eftersom allt fokus har legat på helgen kom vi en smula förvånat på igår kväll att det faktiskt var dags för en ny jobbvecka. Turligt nog hade jag öppningsdag och fick således sluta tidigt. Jag älskar öppningsdagar!

Och det har varit finväder, sådär så att barnen bara kan trä fötterna i skorna och springa ut.

Hemma tog jag tag i balkongen. Pärlhyacinter och påskliljor försvann och nu pågår omplantering för fullt... Stökigt värre, men slutresultatet brukar bli skapligt...
Fast tomaterna och chilin sover ännu inne på nätterna och balkonglådorna gapar tomma i väntan på pelargoner. Och så ska det strax ske en investering i små smultronplanter i smultronkrukan. Hoppas att resultatet blir lika prima som förra året.
Hortenisor fick vi av mamma på bröllopet. Mycket passande eftersom det fanns massvis av dem på Azorerna där vi förlovade oss. Nu är det ju dock så att de är giftiga för kissekatter, så de fick bums flytta ut på balkongen. Än så länge har de inte klagat...
För övrigt står trettioårskalas på agendan för kvällen.
Och resten av veckan är fullmatad så att det räcker till. Mest med jobb faktiskt.
Det blir nog bra.
Nu blickar vi framåt mot smålandstripp och valpbesök!

2 kommentarer:

  1. Medan åskan mullrar undrar jag vad det är som gör att du tycker så mycket om att öppna? Är det att du slutar tidigare, eller ?

    SvaraRadera
  2. Elisabet; Jag tycker om att komma upp på morgonen. Och vandra iväg till jobbet sådär innan staden inte riktigt har vaknat ordentligt. Och att säga god morgon till ännu morgontrötta barn, äta frukost tillsammans och mest ha det mysigt.
    Sedan är arbetstiden alldeles perfekt över förmiddag och alla planerade aktiviteter, samling och eventuella utflykter... för att sedan få gå hem redan klockan två och då ha så mycket tid kvar på dagen.
    Absolut bästa arbetstiden!

    SvaraRadera