söndag 13 maj 2012

Noratripp

Idag var sambon av förklarliga skäl trött och förkunnade i morse att han inte skulle göra någonting.
Så blev det inte för familjen A ringde och frågade om vi ville följa med på road trip till Nora. Det ville vi förstås, utflykter är alltid trevligt och alldeles extra trevligt med sällskap!

Noraglass. Dagens smak var skogsbär och smakade alldeles prima.
Och så en blåsig promenad utmed sjön. Vågskvalp, skäggdoppingsbo, blomdoft och en massa trevligt prat.
 Lilla Molly var förstås med.
Här sitter hon i vagnen, men det blev allt en del vandrande också... eller springande snarare. Jag efterlyste ett koppel ;) Kepsen har hon själv trätt på bak och fram.
 Därefter for vi hem till familjen A i Kumla och fikade. Tanken var väl att vi skulle åka hit men kattdamerna fäller massor och det är ju förstås inte helt kompatibelt med pälsdjursallergi.

En himla trevlig söndagseftermiddag blev det i allafall!

2 kommentarer:

  1. Det låter ju lite knäppt när du föreslår koppel till den unga sötnosen. Men... det hade man på nästan alla ungar under 60-70-talen, och kallade den "sele". Det var jättebra, då kunde de få gå fritt utan att man behövde jaga, jag har inget minne av att nåt barn kände sig hindrad eller hundlik. Men jag håller med om att tanken nuförtiden låter horribel.

    SvaraRadera
  2. Bloggblad; Jag som är av en annan generation tycker att det låter alldeles galet. Sätta koppel på barnen?! Å andra sidan har ju hela förhållningssättet till barn förändrats ganska mycket på en ganska kort tid. Jag tänker bara på att den pedagogik vi tillämpar på förskolan står i bjärt kontrast till koppel och sele...

    SvaraRadera