söndag 11 mars 2012

Växter och plantering

Nu har jag bloggat så vilt i helgen att ingen människa väl hinner med att läsa. Man kan säga att jag tar igen den senaste tidens glesa inlägg.

Söndag med riktigt vårväder och vi tog en sväng till Plantagen. Åh så sugen jag var på att shoppa hus med trädgård när vi gick runt där. Men det dröjer ett par år innan vår budget tillåter något sådant.
Sååå mycket fina saker fanns det. Och fröer. Men vi skulle omöjligt ha plats för allt sådant på balkongen.
Det fick bli tomater, chilifrukter, gräslök och basilika.
Längre fram kommer smultronen men dem köper vi som färdiga plantor och sätter direkt i smultronkrukan...
 Chatter var måttligt road över att sittplatsen i fönstret blev så liten. Vad hon inte vet är att den blir ännu mindre sedan när plantorna ska planteras om...
 För övrigt ser det rätt risigt ut i våra fönster just nu.
Orkidéerna i sovrummet blommar visserligen fortfarande. Men Ödesträdet är ju en riktig periodare som just nu är inne i en downperiod.
Physalisen som övervintrat i sovrummet har fått flytta ut i vardagsrummet igen. Den är riktigt tanig nu men blir nog grövre under sommaren och ger förhoppningsvis lika goda frukter som förra året.
Och för övrigt har vi spretiga pelargoner här och var. De ska få flytta ut i balkonglådor till sommaren är tanken. Där brukar de trivas som bäst...
Nu bär det snart av på tjugoårskalas hos kusinen.

2 kommentarer:

 1. Nu när ljuset kommer så vaknar mina spretiga pelargoner till liv också i fönstren här och där.
  Kämpa på och väx säger jag till dem så ska ni få komma ut på ön till sommaren!

  Har ni plats att hänga amplar ute på er balkong? Eller vägg att hänga upp något på? Balkongodling är en konst...man vill ju ha så mycket.

  // Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Tankevågor; Men så härligt att kunna ta ut till ön. Jag tycker att det låter helt underbart med en egen ö sådär!!!

  Vi har tyvärr ingen plats på väggen och eventuellt, med lite god vilja, plats för en ampel. Men balkongen är så liten så det krävs rätt mycket god vilja överhuvud taget :)

  SvaraRadera