torsdag 23 februari 2012

Kylskåpet

När vi ringde första gången om att kylskåpet var trasigt hade vi inga större förhoppningar. Inte med tanke på den droppande kranen som lagades... så att det droppar lite mindre. Eller lampan ovanför spisen som lagades på bekostnad av köksfläkten. Eller spisen som säkert är minst trettio år gammal och tappar vreden hela tiden men som ju "fungerar" och därför inte behöver bytas ut.

Ja till exempel.

Och mycket riktigt. De var här, tittade på kylskåpet, startade om kylskåpet och lade en lapp på köksbordet om att det fungerar.

Jo just det.

Därför blev jag måttligt glad när temperaturen sjönk till minusgrader så att varorna frös... för att sedan stiga till sexton plusgrader och stanna där.
Vi dokumenterade friskt och gjorde därefter en ny felanmälan.

Och minsann. Igår eftermiddag hade jag ett samtal med fastighetsskötaren, som var riktigt trevlig. Och idag när vi kom hem hade snickarna varit på plats för att bereda plats åt ett...
tadaaa Nytt Kylskåp!

 Se så här himla modernt har jag knappt någonsin haft det!
 Fast man får inte titta för noga. Snickarna har sågat upp ett större hål men någon målning var det bestämt inte tal om.
 Lyft över all mat hade de gjort också. Ja, från frysen var det en hel del, men i kylen hade vi ju kastat nästan all mat redan. Skåpet har hållt sexton graders värme i flera dagar.
Tomt var det här.
 Men sambon var och handlade medan jag fortfarande jobbade.
En redig storhandling blev det.
Chipper tyckte att det var jättespännande och undrade säkert om han köpt med någon kattmat till henne :)
Nu har vi ätit mat och till frukost har vi pålägg på brödet och fast det inte alls har varit många dagar utan känns det alldeles lyxigt!

2 kommentarer:

  1. Vi har ett precis likadant! Tog tiotusen år innan vi fick ordning på inställningarna.. Tydligen kan kylskåpet larma när det börjar bli tomt på mat å dags för att handla. Ja, jag säger då det.....

    SvaraRadera
  2. Malin; Äh här var det färdiginställt och klart. Fast de hade lämnat instruktionsboken uppslagen på köksbänken. Undrar om de tyckte att vi borde läsa på lite kanske... ;)

    SvaraRadera